Przesunięty przez: imerr 2007-08-29, 19:01 |
Ochrona środowiska |
| Autor |
Wiadomość |
Wiechu

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2007-08-22, 13:30
|
|
|
Zaliczenie jest w wiekszosci po prostu na obecnosc Na wiekszosci mozesz nie byc 2,3 krotnie Ze swojej strony polecam "Ekologie ryb" u dr Kakareko, ciekawa była tez "Chronobiologia" u dr Jefimow, "Tlen wróg czy sprzymierzeniec" - dr Rogalska i dr Nowakowska. Ponadto ciekawe rzeczy poruszał tez dr Tyczynski na wykladzie "Pestycydy i alternatywne metody zwalczania owadow (szkodnikow oczywiscie ). Ponadto chodziłem tez na "Toksynologie" i "Neurofizjologie" u pani prof Stankiewicz, ale tutaj było sporo mowy o kanałach jonowych, az mi sie to przejadło, ale pewne aspekty byly bardzo ciekawe zwłaszcza, jesli chodzi o toksynologie
Tak w ogole to zrobiłem limit na dwa lata z tymi monografami Teraz do konca studiów musze zrobic juz tylko dwa godzinne, albo jeden trwajacy dwie |
|
|
|
|
 |
VerCase
|
Wysłany: 2008-07-23, 15:52 Cos o ochronie srodowiska ?:>
|
|
|
Moglby ktos napisac cos blizej o tym kierunku ?:D CZy jest ciezko, kogo nalezy sie bac itd ? z gory dzieki |
|
|
|
|
 |
Ędward Ącki

|
|
|
|
 |
izulkamala
czarny kot

|
Wysłany: 2008-08-30, 20:52
|
|
|
Kierunek fajny, ale trzeba czasem się troszkę pouczyć Sporo ludzi odpada na początku, bynajmniej u nas tak było. egzaminy da się przeżyć. mam sporo notatek jakby ktoś potrzebował |
|
|
|
|
 |
marqee
|
Wysłany: 2009-11-03, 20:38
|
|
|
witam wszystkich,
ukończyłam ochronę środowiska ale swoją pracę magisterską pisałam na chemii i na szczęście nie była to praca ekologiczna tylko chemiczna. potem zresztą robiłam krótki ale intensywny staż w zakładzie o profilu chemicznym. perspektywy pracy? największe gdy uzupełnisz wiedzę zdobytą na ochronie środowiska (tak naprawdę głównie z zakresu przyrodniczego a nie ochrony środowiska) wiedzą chemiczną i z zakresu prawa - wtedy praca po ochronie środowiska jest możliwa. |
|
|
|
|
 |
zuuzaa
|
Wysłany: 2009-12-31, 14:58 SESJA
|
|
|
W zwiazku z (niestety ) zbliżajaca sie sesja chciałabym zadać pytanko czego należy sie bać w pierwszym semestrze na I roku:
Meteo i klimat. - dr Kejna
Geologia - prof. Wysota
Matematyka - prof. Ulrich
Botanika ogolna - prof. Tretyn
Botanika systemat. - dr Rutkowski
Jako pierwszy mamy egzamin z Meteorologii z czego najlepiej sie uczyć. Egzamin jest w formie testu, czy pytania sa szczegółowe jakich pytań nalezy sie spodziewać??
Prosimy o pomoc ? |
|
|
|
|
 |
sUk
moderatroll

|
Wysłany: 2009-12-31, 16:34
|
|
|
Meteo i klimat. - dr Kejna - pytania są dość ogólne, ale trzeba umieć - łatwy
Geologia - prof. Wysota - testowo opisowy - trudny
Matematyka - prof. Ulrich - testowy, testy z poprzednich lat są dostępne - bez testów trudny, z testami łatwy
Botanika ogolna - prof. Tretyn - opisowy - łatwy
Botanika systemat. - dr Rutkowski - z dr Rutkowskim nie miałem, ale raczej problemów nie robi |
|
|
 |
nataliaw1989
|
Wysłany: 2010-01-02, 18:41
|
|
|
| Wracając do egzaminu z meteorologii to czy notatki wystarczą?? Jeżeli nie to jakie ksiazki polecacie ? |
|
|
|
|
 |
sUk
moderatroll

|
|
|
|
 |
nataliaw1989
|
Wysłany: 2010-01-02, 18:46
|
|
|
Dzieki |
|
|
|
|
 |
VerCase
|
Wysłany: 2010-01-09, 20:14
|
|
|
Suk to nie będe Ci spamować na gg ;-D
mikrobiologia
ekologia ogolna
\
koloo hydrobiologia :-D
|
|
|
|
|
 |
ninja2000
|
Wysłany: 2010-02-20, 20:07
|
|
|
Ja mam trochę inne przygody z sesji...
Meteorologia i Klimatologia z dr Kejną - Banał, dostałem 4 bez nauki
Geologia i geomorfologia z prof. Wysotą - Strasznie trudny (jeszcze nie mam wyników z dwójki), może będę zmuszony wziąć warunek.
Botanika systematyczna z dr Rutkowskim - Dość trudny, ale jak się przygotujesz dobrze z ćwiczeń to dostaniesz to 3 (a.. i pan Rutkowski nie uznaje czegoś takiego jak skrypt... ale można ściągać )
Botanika ogólna - wyników nie znam, ale sam test był strasznie trudny.
Matematyka i statystyka z prof. Urlichem - szczerze... test jest tak skonstruowany, że jeżeli będziesz mieć połowę zaznaczoną na "nie" to masz 3. |
|
|
|
 |
mootyll

|
Wysłany: 2010-02-27, 14:12
|
|
|
hehe Maciek nie strasz tak ludzi wcale tak żle nie było
meteo- przeczytałam kawałek ksiażki, bo notatek nie miałam a wiecej przeczytać nie zdążyłam - zdane
geo- zaczełam nauke wieczorem przed egzaminem, noc nieprzespana ale zdane ;D ( sporo osób poległo, ale z mojego punktu widzenia nie było kosmosu, dało sie nauczyć)
botanika systematyczna- hehe no tutaj to nie było wiadomo czego się spodziewać ( ani zagadnień, ani notatek - Lucek robi dygresje na pół wykłady , ale jest zerówka ;D) - zdane
botanika ogólna - jedyny opisowy egzamin ( tak od A do Z), 6 pytań, miałam wątpliwosci ale zdany ;D
matematyka i statystyka - hehe jedno wielkie strzelanie - zdany
czyli mimo że liczba egzaminów jest przerażająca (5!!) da się to przejść
aha i żeby nie było wcale orłem żadnym nie jestem |
|
|
|
|
 |
|
|