|
|
|
Przesunięty przez: sUk 2007-08-28, 14:00 |
studenci miedzynarodowi |
| Autor |
Wiadomość |
peyuhaa
|
Wysłany: 2007-03-14, 02:48 studenci miedzynarodowi
|
|
|
| studiuję stanach. od pewnego czasu mysle o powrocie do kraju i zastanawia mnie fakt, czy musialabym zdawac na UMK i zaliczac po kolei I, II rok czy istnieje forma "przeniesienia" bezpośrednio na kolejny semestr na innych zasadach? Ktos sie moze orientuje? |
|
|
|
|
 |
żiżka

Wydział: WF
|
Wysłany: 2007-03-14, 19:58
|
|
|
| Rozumiem, że w Stanach studiujesz filologię angielską. Niewątpiliwie są duże różnice programowe, ale podejrzewam, że jeżeli planowo powinnaś iść na trzeci rok, to chociaż pierwszy powinni Ci zaliczyć. |
|
|
|
|
 |
peyuhaa
|
Wysłany: 2007-03-15, 03:10
|
|
|
no właśnie rzecz w tym, że różnice programowe są TAK znaczące, że to, co studiuję ani nie nazywa się filologia, a z filologią taką, jaka jest wykładana na np na UMK ma tyle wspólnego, co nic. Tu, w Stanach kończy sie semestry czego tam sobie tylko zechcesz (i zapłacisz grube $$). Ja już ciągnę jakiś czas Academic English Grammar V i Academic English Listening & Speaking V. Dla Amerykańców nie istanieją takie kursy, jak dla obcokrajowców --> tzw. ESL [english second language].
nie moge nigdzie znaleźć nic na ten temat, a Wasz dziekan z chęcią odpisuje na maile |
|
|
|
|
 |
żiżka

Wydział: WF
|
Wysłany: 2007-03-15, 20:34
|
|
|
| To faktycznie cieżka sprawa. A dziekan nie odpisuje pewno dlatego, że sam nie ma pojęcia, co z Tobą począć... Może zmolestuj go jeszcze trochę mailami, żeby szybciej się za to zabrał. Wydaje mi się, że będzie musiał skonsultować się z paroma osobami, a to trochę potrwa, bo pewno nie było wcześniej takich przypadków. Przynajmniej ja o takowych nie słyszałam... |
|
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|