|
Dom Studencki nr 6 |
| Autor |
Wiadomość |
Alek
e^{\pi i}+1=0

Wydział: WMiI
|
Wysłany: 2009-09-12, 10:47
|
|
|
jak obecnie wygladaja lazienki - nie wiem. 5 lat temu byly kolejki pod prysznic, bo byly koedukacujne. podobnie jak WC.
kuchnia wygladala, tez ze masz elektryczne kuchenki - troche lipnie. o mikrofalach na wyposazeniu w akademiku zapomnij o lodowkach rowniez. samemu jesli sie chce i ma kase, mozna tanio skombinowac. trzeba poszukac. |
|
_________________ You always see what Your eyes want to see
http://alek666.googlepages.com/baner.gif |
|
|
|
 |
michalnisko
|
Wysłany: 2009-09-12, 11:17
|
|
|
| Lunio napisał/a: | a ja mam parę pytań o DS6
jaki jest mniej więcej obecnie stan łazienek no i czy są do nich długie kolejki?
i jak wygląda kuchnia, jest w niej może piekarnik albo mikrofalówka?w pokojach są lodówki czy trzeba je samemu skombinować? jakoś nigdzie nie moge tego doczytać |
podlaczam sie do tego pytania oraz dolaczam swoje;d
czy jest tam posciel czy trzeba wozic swoja?
ile osob przypada srednio na lazienke/ kuchnie?
czy pokoje sa zamykane na klucz?
no i te lodowki... |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2009-09-12, 11:20
|
|
|
Tak jak w każdym akademiku:
- pościel jest, ale się za nią płaci, lepiej mieć własną
- pokoje da się zamknąć na klucz
- lodówka w pokoju będzie, jeśli sobie takową kupisz |
|
_________________ Panie, pobłogosław ten Święty Granat Ręczny z Antiochii który mocą Twoją, rozrywa wrogów Twoich na kawałki w Twoim Miłosierdziu.
www.temelin.pixxmedia.pl |
|
|
|
 |
Alek
e^{\pi i}+1=0

|
Wysłany: 2009-09-12, 11:23
|
|
|
| Temelin napisał/a: | | - pościel jest, ale się za nią płaci, lepiej mieć własną |
placi dodatkowo? jeszcze 2 lata temu nie trzeba bylo. od kiedy to weszlo? |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

|
Wysłany: 2009-09-12, 11:41
|
|
|
| Nie wiem od kiedy, ale znajomy w różnych akademikach na UMK w ciągu ostatnich lat płacił. Mieszkał m.in w DS6, więc zakładam że tam też, kiedy mówił "wszędzie". |
|
_________________ Panie, pobłogosław ten Święty Granat Ręczny z Antiochii który mocą Twoją, rozrywa wrogów Twoich na kawałki w Twoim Miłosierdziu.
|
|
|
 |
Alek
e^{\pi i}+1=0

|
Wysłany: 2009-09-12, 11:47
|
|
|
| zawsze mialem przez wszystkie lata (5 lat - 2003-2008) mieszkania w akademikach (DS5, DS6, DS1) posciel akademicka i nigdy nikt nie chcial dodatkowej kasy za nia. jedynie dostajesz kartke, ktora trzymasz przy dupalu z lista co wziales (poduszka, koce, poszewki, przescieradlo, itp.), ktore zdajesz na koniec przy wykwaterowaniu. |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

|
Wysłany: 2009-09-12, 11:53
|
|
|
Nie będę się o to spierał, bo akurat tą kwestię znam z okoliczności wyżej wymienionych.
Ale na pewno nie ma lodówek i drzwi są zamykane na klucz, bo to nie raz był problem na imprezie |
|
|
|
|
 |
michalnisko
|
Wysłany: 2009-09-12, 13:19
|
|
|
| czyli co, jest jedna lodowka przypadajaca na mieszkanie czy na cale pietro?;d w ogole ile osob tak srednio mieszka na pietrze? |
|
|
|
|
 |
kłak_kurzu
Toksoplazmoza!
Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2009-09-12, 14:06
|
|
|
| na jakie mieszkanie? i lodowka na pietro? co to za pomysly? przeciez ludzie napisali, ze nie ma lodowek. |
|
|
|
|
 |
michalnisko
|
Wysłany: 2009-09-12, 18:21
|
|
|
| to co, jedzenie sie za oknem na parapecie trzyma?^^ |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

|
Wysłany: 2009-09-12, 18:34
|
|
|
Jak koniecznie potrzebujesz lodówki, to są sprzedawane z pokolenia na pokolenie "Miński" za prawie bezcen Na forum w dziale "Ogłoszenia/Inne" czasem ktoś oferuje, także na tablicach ogłoszeń w akademiku czasem coś wisi (ale szybko znika ) |
|
|
|
|
 |
Alek
e^{\pi i}+1=0

|
Wysłany: 2009-09-12, 20:06
|
|
|
| michalnisko napisał/a: | | to co, jedzenie sie za oknem na parapecie trzyma? |
nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele osob tak robi
moi znajomi na I roku tak robili. ale zaczely wydziobywac troche golebie. potem kilka razy roztrzaskala sie maslanka z 4ego pietra o beton. wiec mozna to tez tak zrobic, ze odcinasz gore od baniaka 5l wody Glacier, nawlekasz dookala przez plastik sznurek, wrzucasz zarcie do srodka, przykrywasz kartonem od pizzy, zeby siedzial w srodku, wystawiasz za okno (o ile jest zima lub masz pore dnia, gdzie jestes po zacienionej stronie akademika) i przywiazujesz sznurek do kaloryfera.
sposob zdal wiele razy swoje zadanie |
|
|
|
|
 |
asiek.stefa
|
Wysłany: 2009-09-14, 19:02
|
|
|
| Najlepiej znaleźć lokatora z lodówką, mi sie poszczęściło, na parterze nie trzymałabym jedzenia na parapecie.Co do pościeli, dementuję, mieszkałam przez ostatnie 2 lata w DS 6 i dają pościel bez dodatkowej opłaty, ale i tak brałam tylko poduszkę, resztę lepiej mieć swoja. |
|
|
|
|
 |
nela
|
Wysłany: 2009-09-18, 10:54
|
|
|
Mieszkałam w ds 6 przez rok, to moze pomoge:). Wiec tak jesli chodzi o łazienki to na kazdym pietrze sa 3 zamykane kabiny prysznicowe, oraz jeden pokój kompielowy(czyli zamykane pomieszczenie z prysznicem, umywalką i gniazdkiem). Na pieto jest tez jedna kuchnia, z blatem, zlewem i dwoma kuchnenkami gazowymi, bez piekarnika. Kibelki sa jakby dzielone na damskie i meskie, czyli w sumie na pietro wychodzi po 4 zamykane kabiny kibelkowe, nie ma tam papieru hehe:). Lodówke trzeba sobie do pokoju kupic, jesli ma sie wolną w domu to warto zabrac, albo kupic w ds od starszych roczników. Lepiej żeby lodówka była nieduża, bo w pokojach nie za wiele miejsca. Wogle pokoje sa małe , dwójki sa mikroskopijene, a trójki sa juz lepsze, ale jak wiadomo w dwie osoby łatwiej sie dogadac.wybór nalezy do was. Dostaniecie miske, lampke, na cały pokój. A posciel tez daja, nieodpłatnie , ale ja radze miec własna kołdre, poduszke, i poszewki, przescieradło. No i z rzeczy niezbednych to jeszcze pozytywe nastawienie i otwartosc na ciekawych ludzi i imprezy. Mam nadzieje ze pomogłam. Acha , z reguły im wyzsze pietro tym głośniej i ciekawiej , wiec jak ktos lubi imprezy i dużo ludzo to warto wybrac wyzsze pietra, dla bardzo spokojnych to dobry jest parter lub pierwsze pierto, albo mieszkanie, bo nie kazdy sie do akademika nadaje:P. Ale mimo wszystko warto ! Miłego mieszkania |
|
|
|
|
 |
nonis
|
Wysłany: 2009-09-18, 15:28
|
|
|
| czyli jak wybierac to lepiej 3 osobowy niż 2? |