UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: imerr
2006-08-31, 00:45
Sztuki Walki
Autor Wiadomość
Snakeshit 

Wydział: WFAiIS
Wysłany: 2006-04-17, 16:03   Sztuki Walki

Zakladam nowy temat, bo jestem ciekaw czy sa jeszcze w Toruniu osoby ktore podazaja sciezka Budo i przelewaja swoja krew i pot na treningach sztuk walki wszelakich? :)

Ja sam od 5 lat trenuje Karate Kyokushinkan. Zaczynałem w Chełmnie, a teraz trenuje dalej w Torunskim klubie (Torunski Klub Karate Kyokushin) , gdzie treningi prowadzi selekcjoner kadry, wiec w kosc mozna dostac niesamowicie. Jednym slowem to co tygrysy lubia najbardziej.

Dzielcie sie wiec wlasnym doswiadczeniem i opisujcie co, gdzie trenujecie! Szczegolnie fajnie by bylo gdybyscie napisali co oferuje UMK na WFach i jaki poziom jest zajec. ;)

Pozdrawiam!!!

LVX

Wysłany: 2006-04-17, 20:40   

ze sportami walki mam tyle wspolnego ze kiedys namietnie ogladalem "Dragon Ball" :D a tak serio, jakos mnie to nigdy nie krecilo, choc ostatnimi czasy chetnie bym sie wyzyl i okopal pare ladnych twarzyczek :) podoba mi sie szczegolnie taekwondo (chyba dobrze napisalem?) i kendo (to na kije...), ale teraz jestem juz chyba za stary zeby zaczynac...

odyn 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2006-04-18, 12:13   

wszystkiego po trochu ale najdluzej to ving-tsun kung fu. ale sekcja przestała istniec zbraku chetnych a szkoda bo to switna sztuka walki. a pozatym to fechtunek europejski i bokken.

everyman 

Wydział: WNEiZ
Wysłany: 2006-04-18, 18:29   

od bardzo niedawna... krav maga (http://www.krav-maga.net.pl/sekcja-torun.htm)
i po tych kilku treningach muszę przyznać, że jest rewelacyjna :)
coś więcej napiszę, jak znajdę wolną chwilkę
pozdro

pebu 

Wydział: WMiI
Wysłany: 2006-04-18, 19:08   

Sztuki walki to ja trenowalem jak bylem maly. jak sie tłukliśmy z bratem ;) nic ponad to,

mateusz_sam 
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
Wysłany: 2006-04-18, 20:07   

ze sztukami walki niestety to ja mam tyle wspolnego co z lyzwiarstwem figurowym. lubie poogladac filmy z brucem lee ale na tym wszystko sie konczy ;)
And his name is Cantona

Da
Iluzoryczny Adept

Wysłany: 2006-04-18, 23:43   

A ja kiedyś próbowałem z kumplem pobawić się dwoma przydługimi kijkami (aka bokken). Skończyło się na tym, że doszliśmy do wniosku, iż trzebaby mieć jakiś podręcznik bo samemu to hardcore. Nieźle obtłukliśmy sobie dłonie (mimo zabezpieczeń), ale taki wysiłek bez pewności, że robi się coś chociaż w dobrym kierunku był mało satysfakcjonujący i daliśmy sobie spokój.

Snakeshit 

Wydział: WFAiIS
Wysłany: 2006-04-19, 12:18   

Widze ze temat troche ruszyl do przodu :) . No ale w dalszym ciagu nikt nic nie napisal o poziomie treningow na UMK, wiem ze jest na pewno judo i aikido w ofercie, ale chyba nikt na forum nie uczeszcza na takowe z tego co widze :P .
Dzisiaj rozmawialem z kumplem i sie dowiedzialem ze w toruniu dziaja sekcja BJJ (brazylijskie ju jitsu). Podobno maja za darmo treningi dla dziewczyn, szkoda ze nie dla facetow bo moze bym sie wybral :) .

pebu 

Wysłany: 2006-04-19, 16:18   

Poziom sztuk walki. Moge sie wypowiedzieć na teamt ulicznej sztuki zabijania. Mój kolega ostatnio oberwał i był no nie powiem całkiem nieźle poturbowany. Tak więcpoziom jest wysoki bo i dresy są wysokie ;) :P

nuri 

Wysłany: 2006-04-19, 18:56   

Ja spędziłam prawie cztery cudowne lata trenując Kyokushin w moim rodzinnym mieście :> Poznałam tylu wspaniałych ludzi.. A treningi to było istne miodzio (poza bieganiem, nie cierpie i tyle :/ ) Może od września w koncu się zapiszę w Toruniu :P

I niech mi ktoś wytłumaczy czemu większość ludzi jak usłyszy, ze ktoś trenuje lub trenował jakąkolwiek sztukę walki to zaraz rzuca tekstem 'Tylko mnie nie pobij!' Straszne gdy się słyszy coś takiego, szczególnie gdy jest się dziewczyną.. Dobija mnie takie rozumowanie... :-|

kylson007 

Wysłany: 2006-04-30, 21:56   

Kiedyś kiedyś trenowałem przez pare miesięcy Krav Mage i musze powiedzieć że jest to rewelacyjny styl walki ;) ponieważ można sie nauczyć obrony przed kilkoma agresorami i to bez żadnego sciemniania i mistrzowskich pół obrotów :lol: w gre wchodzi ręka ,noga ,łokieć głowa :mrgreen: a nawet przedmioty znajdujące sie w pobliżu :P Także nawet uczą jak sie obronić dajmy na to "śmietnikiem" hehe :lol:
A swoją drogą od dziecka marzyłem żeby sie zapisać na karate ;) i zdobyć co najmniej czarny pas :mrgreen: i 10 dan, o ile taki jest :mrgreen: no i niestety do dzisiajszego dnia marzenia nie zrealizowałem :( pozatym już chyba nie te lata...

Pozdrawiam

S' 
PREZES

Wysłany: 2006-05-01, 15:06   

trenowalem karate shotokan blisko 7 lat. do dzisiaj mam mile i te gorsze wspomnienia, generalnie sztuki walki polecam ludziom wytrwalym, pewnym siebie, nie zakompleksionym i znajacym swoja wartosc. tak by nie musieli udowadniac na sile, co umieja :) kontuzja wykluczyla mnie na dobre .. dzisiaj chociaz ciagle bym chcial, nie bede mogl juz trenowac zadnej sztuki walki, ani innego sportu wymagajacego wysilku i przeciazen nogi. eh ... mowie Wam, 3h dziennie treningow, przez kilka lat a pozniej kontuzja i 2 lata rehabilitacji. nie zycze nikomu :roll:

Lusi 

Wysłany: 2006-05-02, 13:00   

trenowałam karate... ale jak juz pisaliscie wczesniej to sport dla wytrwałych ludzi :) szybko mi sie znudziło [chyba po 8 miesiacach] chociaz teraz z mila checia znowu bym zaczela :) karate nauczylo mnie pewnej dyscypliny, spokoju i harmoni naprawde fajnie było!

S' 
PREZES

Wysłany: 2006-05-02, 14:16   

Lusi napisał/a:
karate nauczylo mnie pewnej dyscypliny, spokoju i harmoni naprawde fajnie było!

wlasnie dlatego tak tesknie ( mozna to tak nazwac ? ) za tym czyms ... ;)

Felix 
Juventino per sempre

Wysłany: 2006-05-03, 23:17   

Ja trenowałem Oyama Karate jak jeszcze lubiłem sport :P
Po pół roku i zdobyciu 10 KYU mi trochę przeszło :P

Odpowiedz do tematu