Przesunięty przez: imerr 2006-08-31, 00:45 |
Sztuki Walki |
| Autor |
Wiadomość |
Dubito
opus diaboli

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2008-11-18, 11:45
|
|
|
Czy w Toruniu jest szkoła jew-jitsu?
 |
|
_________________ Santo Dubito!
mój blog, blog mój |
|
|
|
 |
teodor
w służbie Monarchii

Wydział: WNH
Wiek: 22 Dołączył: 05 Mar 2008 Skąd: dumna stolica Warmii - Olsztyn
|
|
|
|
 |
Zuo
K! Wiking!

|
Wysłany: 2008-11-18, 17:09
|
|
|
Dodam jeszcze ciekawostkę. Kilka razy już wspominał, że Hopaka znajdzie się w jego książkach. Nie pamiętam tylko których. Mowa chyba byłą o swiecie alternatywnym, w założeniu którego Hanza dalej działa i ma się dobrze . Pokazywał też kilka ciekawych filmików.
Dubito - mniej więcej. Krav Maga . Ale zdjęcie jest boskie |
|
_________________ Owoc Żywota Twojego Je ZUS
www.zuomarket.pl |
|
|
|
 |
Dubito
opus diaboli

|
Wysłany: 2008-11-18, 17:13
|
|
|
| Ten Hopak to jakieś kung-fu kozak? |
|
_________________ Santo Dubito!
mój blog, blog mój |
|
|
|
 |
Zuo
K! Wiking!

|
Wysłany: 2008-11-19, 01:32
|
|
|
| Z tego co widziałem, to walka dość płynna. Dużo chwytów i zbić kończących się wypaskudzeniem w mało przyjemne miejsca. Sporo kopniaków a'la capoeira. Gdyby nie w/w autor w życiu bym o tej sztuce nie słyszał. Sądzę, że podobnie jak capoeira, to bardziej popisowe machanie łapkami i nóżkami. Poza relacją Pilipiuka, nic jednak nie wiem. Tak, korzenie ma zdaje sie kozackie. |
|
_________________ Owoc Żywota Twojego Je ZUS
www.zuomarket.pl |
|
|
|
 |
Lampka

|
Wysłany: 2009-03-15, 22:17
|
|
|
Pytanie: czy w Toruniu funkcjonuje jakieś dojo w którym uczy się iaido? Kiedyś istniało Toruńskie stowarzyszenie aikido i iaido z dojo na Truskawkowej, ale o ile wiem jest to już dawno i nieprawda.
Jakieś inne opcje się wykrystalizowały?
Podobnie czy grupa Comiliton nadal funkcjonuje i naucza fechtunku szablą? Bo zdaje mi się, że niestety padła.
Z góry dzięki za odzew. |
|
|
|
|
 |
dcf
Wydział: WFAiIS
|
Wysłany: 2009-08-24, 17:03
|
|
|
Witam.
Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda sprawa Boksu w Toruniu. Znalazłem strzępy informacji o klubie "Pomorzanin" przy Szosie Chełmińskiej - czy to nadal aktualne? Niestety klub nie posiada strony internetowej, stąd nie mam jak sprawdzić, bo jeszcze w Toruniu nie mieszkam. Czy są jeszcze jakieś alternatywy? Najlepiej jak najbliżej starówki.
Z góry dzięki. |
|
|
|
|
 |
Akira Bayushi
|
Wysłany: 2010-01-11, 09:12
|
|
|
Lampka od ładnych paru lat osoba która zajmowała się aikido wg stylu Nishio oraz Iaido (toho iai) porzuciła nauczanie tych sztuk walki na rzecz brazylijskiego jujitsu. W tej chwili jeżeli chodzi o nauczanie szermierki japońskiej to działa Toruński Klub Kendo oraz elementów możesz się nauczyć w klubach aikido. Może za rok wystartuje grupa w której zacznę nauczać tylko i wyłącznie ken jutsu (styl Kashima) ale póki co to zapraszam na aikido oraz na staż Aikido i Kashima ken jutsu
szczegóły www.aikidotorun.rox.pl |
|
|
|
|
 |
KOzy

|
Wysłany: 2010-07-17, 18:56
|
|
|
elo, to ja się tu zapytam czy możecie polecić jakiś klub w miarę blisko uniwersytetu w którym będzie można ćwiczyć mma/muay thai/kick-boxing?
tylko żeby był poziom wysoki ) |
|
| |
|
|
|
 |
|
|