UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: imerr
2006-08-31, 00:39
Piłka nożna
Autor Wiadomość
JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wydział: WH
Wysłany: 2006-04-23, 23:32   

no ja bym przypomniał jeszcze że mecz ze Stanami uratował im sędzia nie zauważająć że jeden z Niemców wybił piłkę ręką z linii bramkowej... ale wiecie w tych MŚ oprócz Brazylii to ja nie widzę faworytów, stawka jest wyjątkowo wyrównana, myślę że będzie ciekawie, przypomnijmy iż do tej pory Brazykijczykom (i ogólnie drużynom z poza Europy) udało się tylko raz wygrać na Starym Kontynencie a było to w 1958 w Szwecji, czyli trochę wody w Wiśle od tamtego czasu upłynęlo... a jakoś nie chce mi się wierzyć że tym razem ta prawidłowość zostanie złamana, osobiście zastanawiałbym się poważnie nad Włochami, pod wodzą Lippiego prezentują naprawdę dobry football...

Grono

mateusz_sam 
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
Wysłany: 2006-04-23, 23:41   

jest jeszcze jedna prawidlowosc. od kilku lat mowi sie przed kazda wielka impreza(MŚ i ME) o silnych zespolach wloch, anglii, hiszpanii itd, a co sie okazuje to ich przygoda konczy sie najwyzej na cwiercfinalach. nie wierze zeby ktos mogl zagrozic brazylii.
And his name is Cantona

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-23, 23:51   

jeśli już mówimy o prawidłościach to Brazylia w 1998 była faworytem, a 2002 absolutnie nie... co z tego wyszło wszyscy wiemy, dlatego szczerze mówiąć nie jestem w stanie uwierzyć iż wygra Brazylia, chociaż wszystko na to wskazuje... tak jak pisałem liczę na niespodziankę ;)

Grono

fasiiii 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2006-04-23, 23:52   

tez obstawiam brazylie :D tu tez sie moge zalozyc o piwo :mrgreen:

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-23, 23:56   

wchodzę, ale na jakich zasadach?? wystarczy Ci że stawiam na to że Brazylia nie wygra? jeśli tak to czekam po finałach na Wojaka Wszechmocnego :D

Grono

mateusz_sam 
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
Wysłany: 2006-04-24, 00:04   

JaSiu napisał/a:
jeśli już mówimy o prawidłościach to Brazylia w 1998 była faworytem, a 2002 absolutnie nie... co z tego wyszło wszyscy wiemy, dlatego szczerze mówiąć nie jestem w stanie uwierzyć iż wygra Brazylia, chociaż wszystko na to wskazuje... tak jak pisałem liczę na niespodziankę
ale w ostatnich latach ta druzyna jak nie zdobywa mistrzostwa to przynajmniej gra w finale, reguarnie prezentuje b.wysoki poziom czego nie mozna powiedziec o innych reprezentacjach. oczywiscie lepiej by bylo dla spektaklu jakby jakas druzyna pokazala swoja gra ze realnie moze zagrozic brazylijczykom. mam nadzieje ze to nie beda nudne mistrzostwa, a sedziowie nie beda wypaczac wynikow.

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-24, 00:12   

nie, no dobra Brazylia trzyma poziom, ale w złoto nie wierzę, a co do finałów to od razu nasuwa mi się przykład Juve... pamiętacie chyba w ilu finałach LM grała ta drużyna, a ile wygrali.... szkoda gadać :/ Nie mniej jednak również liczę na ciekawe MŚ i nowe piłkarskie odkrycia (a może w naszej drużynie ;)

Grono

Zaki 

Wydział: WF
Wysłany: 2006-04-24, 01:15   

Jasiu, naprade nie musisz klocic sie o wszystko i bronic kazdej swojej tezy :) nie miec racji to nie jest nic strasznego :) Skoro bys sie klocil do tego czy Vieira jest anjlep[szy to jak juz pytalem wymien defensywnego pomocnika, ktory jesst lepszy :)
Vieira wiekowy :lol: prosze cie.... jeszcze 30 lat nie skonczyl ;) dla pilkarza wg mnie to wiek perfekt ;) Dla czlowieka 30 lat to optymalna forma fizyczna przypominam :)

PS. ten afrykanin to sie nazywal Appiah :) a w Juve byl raczej rezerwowym ;)

LVX: skoro z fasiiim zakladasz sie o piwo to ze mna mozesz sie zalozyc bardziej 'forumowo' :P
Tylko napisz mi jakiej druzyny albo pilkarza najbardziej nie lubisz :D

fasiiii 

Wysłany: 2006-04-24, 09:21   

Moze byc :D ty obstawiasz ze Brazylia nie wygra MS a ja ze znowu ogra wszystkich i bedzie pierwsza :mrgreen: tylko ze piwo odiore po powrocie z USA w pazdzierniku :mrgreen: wiec do tego czasu mozesz chlodzic lecha mocego 8-)

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-24, 10:19   

Ale zwuważ, w Juve większość piłkarzy jest po 30, moin dlatego moim zadnie ściągnięcie następnego w tym wieku mija się trochę z celem, a Vieira jak pisałem w Juve jakby stracił formę spójrz mecze z Arsenalem... Lepszy od Vieiry (oczywiście aktualnie bo kiedyś i moim zdaniem on królował) hmmm choćby walczak Gattuso z Milanu... dzięki za nazwisko afrykanina, zapomniałem zupłnie :D

ps ale konec tych rozmów o Juve, czekam na rewolucje w tej drużynie, mam nadzieję że się uda :>

fasii wchodzę w to a Ty piwka możesz poszukać w USA :P i tam odpowiedznio je schłodzić ;)
Ostatnio zmieniony przez JaSiu 2006-04-24, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  

Grono

LVX

Wysłany: 2006-04-24, 10:43   

Zaki napisał/a:
LVX: skoro z fasiiim zakladasz sie o piwo to ze mna mozesz sie zalozyc bardziej 'forumowo' :P
Tylko napisz mi jakiej druzyny albo pilkarza najbardziej nie lubisz :D

bardziej forumowo? czyli tez browar rozumiem? ;)
napisalem juz ze nie lubie Bayernu, w sumie nie ze nie lubie w ogole, tylko nie toleruje tego co graja. wsrod pilkarzy nie mam jednego (anty)faworyta, paru takich jest, np. Kahn, Ballack, Figo, Totti (hmm...jakos polowa z Bayernu :) ). ci wymienieni nigdy mnie nie przekonaja ze sa wielkimi pilkarzami, sa raczej usilnie na takich promowani, ewentualnie najlepsze maja juz za soba (vide Figo).
Jasiu w swoim zakladzie stoisz na straconej pozycji :) dzis nie ma druzyny ktora moze sie z Canarinhos rownac. tylko ze rzeczywiscie moze byc tak ze bedac takim murowanym faworytem powinie im sie noga, i to nie w finale, ale juz np. w 1/8. wtedy futbolowy swiat stanie na glowie - nie po raz pierwszy zreszta w ciagu paru ostatnich lat

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-24, 10:48   

No i właśnie ja wierzę w to że noga się im podwinie, bo jakoś mając w pamięci poprzednie finały to murowani faworyci nie wygrywali, nie mówiąć już o sensacjach pokroju Korei, Turcji, Chorwacji... Ogólnie uważam iż będzie ciekawie i tego sobie życzmy ;)

Grono

Zaki 

Wydział: WF
Wysłany: 2006-04-24, 13:21   

LVX: Forumowo znaczy, ze np. przez tydzien bedziesz w avatarze mial logosa Bayernu ;] albo Oliego Kahna ;)
Jesli jednak Milan cos zdobedzie to moge w avatarze SuperCippo umiescic :D albo logo Juve, bo tych wiesniakow najbardziej nie dzierze ;] Co ty na to?

LVX

Wysłany: 2006-04-24, 13:41   

dobra, pisze sie na taki uklad. jak Milan nic nie wygra - mam przez tydzien logo Bayernu, natomiast przynajmniej jeden tytul rosso-neri i ty masz ich logo w avatarze, tez przez tydzien. sie zrobi kolorowo i pilkarsko na forum :)

fasiiii 

Wysłany: 2006-04-24, 13:54   

No to kolejne piwo dla mnie :mrgreen: dzieki Jasiu 8-)

Odpowiedz do tematu