Przesunięty przez: imerr 2006-08-31, 00:39 |
Piłka nożna |
| Autor |
Wiadomość |
JaSiu
Miasta Wykrzyknik

Wydział: WH
|
Wysłany: 2006-04-23, 23:32
|
|
|
| no ja bym przypomniał jeszcze że mecz ze Stanami uratował im sędzia nie zauważająć że jeden z Niemców wybił piłkę ręką z linii bramkowej... ale wiecie w tych MŚ oprócz Brazylii to ja nie widzę faworytów, stawka jest wyjątkowo wyrównana, myślę że będzie ciekawie, przypomnijmy iż do tej pory Brazykijczykom (i ogólnie drużynom z poza Europy) udało się tylko raz wygrać na Starym Kontynencie a było to w 1958 w Szwecji, czyli trochę wody w Wiśle od tamtego czasu upłynęlo... a jakoś nie chce mi się wierzyć że tym razem ta prawidłowość zostanie złamana, osobiście zastanawiałbym się poważnie nad Włochami, pod wodzą Lippiego prezentują naprawdę dobry football... |
|
|
|
|
 |
mateusz_sam
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
|
Wysłany: 2006-04-23, 23:41
|
|
|
| jest jeszcze jedna prawidlowosc. od kilku lat mowi sie przed kazda wielka impreza(MŚ i ME) o silnych zespolach wloch, anglii, hiszpanii itd, a co sie okazuje to ich przygoda konczy sie najwyzej na cwiercfinalach. nie wierze zeby ktos mogl zagrozic brazylii. |
|
_________________ What a friend we have in Jesus ?
He's a saviour from afar
What a friend we have in Jesus ?
And his name is Cantona |
|
|
|
 |
JaSiu
Miasta Wykrzyknik

|
Wysłany: 2006-04-23, 23:51
|
|
|
jeśli już mówimy o prawidłościach to Brazylia w 1998 była faworytem, a 2002 absolutnie nie... co z tego wyszło wszyscy wiemy, dlatego szczerze mówiąć nie jestem w stanie uwierzyć iż wygra Brazylia, chociaż wszystko na to wskazuje... tak jak pisałem liczę na niespodziankę |
|
|
|
|
 |
fasiiii

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2006-04-23, 23:52
|
|
|
tez obstawiam brazylie tu tez sie moge zalozyc o piwo :mrgreen: |
|
|
|
|
 |
JaSiu
Miasta Wykrzyknik

|
Wysłany: 2006-04-23, 23:56
|
|
|
wchodzę, ale na jakich zasadach?? wystarczy Ci że stawiam na to że Brazylia nie wygra? jeśli tak to czekam po finałach na Wojaka Wszechmocnego |
|
|
|
|
 |
mateusz_sam
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
|
Wysłany: 2006-04-24, 00:04
|
|
|
| JaSiu napisał/a: | | jeśli już mówimy o prawidłościach to Brazylia w 1998 była faworytem, a 2002 absolutnie nie... co z tego wyszło wszyscy wiemy, dlatego szczerze mówiąć nie jestem w stanie uwierzyć iż wygra Brazylia, chociaż wszystko na to wskazuje... tak jak pisałem liczę na niespodziankę | ale w ostatnich latach ta druzyna jak nie zdobywa mistrzostwa to przynajmniej gra w finale, reguarnie prezentuje b.wysoki poziom czego nie mozna powiedziec o innych reprezentacjach. oczywiscie lepiej by bylo dla spektaklu jakby jakas druzyna pokazala swoja gra ze realnie moze zagrozic brazylijczykom. mam nadzieje ze to nie beda nudne mistrzostwa, a sedziowie nie beda wypaczac wynikow. |
|
|
|
|
 |
JaSiu
Miasta Wykrzyknik

|
Wysłany: 2006-04-24, 00:12
|
|
|
nie, no dobra Brazylia trzyma poziom, ale w złoto nie wierzę, a co do finałów to od razu nasuwa mi się przykład Juve... pamiętacie chyba w ilu finałach LM grała ta drużyna, a ile wygrali.... szkoda gadać Nie mniej jednak również liczę na ciekawe MŚ i nowe piłkarskie odkrycia (a może w naszej drużynie |
|
|
|
|
 |
Zaki

Wydział: WF
|
Wysłany: 2006-04-24, 01:15
|
|
|
Jasiu, naprade nie musisz klocic sie o wszystko i bronic kazdej swojej tezy nie miec racji to nie jest nic strasznego Skoro bys sie klocil do tego czy Vieira jest anjlep[szy to jak juz pytalem wymien defensywnego pomocnika, ktory jesst lepszy
Vieira wiekowy prosze cie.... jeszcze 30 lat nie skonczyl dla pilkarza wg mnie to wiek perfekt Dla czlowieka 30 lat to optymalna forma fizyczna przypominam
PS. ten afrykanin to sie nazywal Appiah a w Juve byl raczej rezerwowym
LVX: skoro z fasiiim zakladasz sie o piwo to ze mna mozesz sie zalozyc bardziej 'forumowo'
Tylko napisz mi jakiej druzyny albo pilkarza najbardziej nie lubisz |
|
|
|
|
 |
fasiiii

|
Wysłany: 2006-04-24, 09:21
|
|
|
Moze byc ty obstawiasz ze Brazylia nie wygra MS a ja ze znowu ogra wszystkich i bedzie pierwsza :mrgreen: tylko ze piwo odiore po powrocie z USA w pazdzierniku :mrgreen: wiec do tego czasu mozesz chlodzic lecha mocego 8-) |
|
|
|
|
 |
JaSiu
Miasta Wykrzyknik

|
Wysłany: 2006-04-24, 10:19
|
|
|
Ale zwuważ, w Juve większość piłkarzy jest po 30, moin dlatego moim zadnie ściągnięcie następnego w tym wieku mija się trochę z celem, a Vieira jak pisałem w Juve jakby stracił formę spójrz mecze z Arsenalem... Lepszy od Vieiry (oczywiście aktualnie bo kiedyś i moim zdaniem on królował) hmmm choćby walczak Gattuso z Milanu... dzięki za nazwisko afrykanina, zapomniałem zupłnie
ps ale konec tych rozmów o Juve, czekam na rewolucje w tej drużynie, mam nadzieję że się uda
fasii wchodzę w to a Ty piwka możesz poszukać w USA i tam odpowiedznio je schłodzić |
|
| Ostatnio zmieniony przez JaSiu 2006-04-24, 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
LVX

|
Wysłany: 2006-04-24, 10:43
|
|
|
| Zaki napisał/a: | LVX: skoro z fasiiim zakladasz sie o piwo to ze mna mozesz sie zalozyc bardziej 'forumowo'
Tylko napisz mi jakiej druzyny albo pilkarza najbardziej nie lubisz |
bardziej forumowo? czyli tez browar rozumiem?
napisalem juz ze nie lubie Bayernu, w sumie nie ze nie lubie w ogole, tylko nie toleruje tego co graja. wsrod pilkarzy nie mam jednego (anty)faworyta, paru takich jest, np. Kahn, Ballack, Figo, Totti (hmm...jakos polowa z Bayernu ). ci wymienieni nigdy mnie nie przekonaja ze sa wielkimi pilkarzami, sa raczej usilnie na takich promowani, ewentualnie najlepsze maja juz za soba (vide Figo).
Jasiu w swoim zakladzie stoisz na straconej pozycji dzis nie ma druzyny ktora moze sie z Canarinhos rownac. tylko ze rzeczywiscie moze byc tak ze bedac takim murowanym faworytem powinie im sie noga, i to nie w finale, ale juz np. w 1/8. wtedy futbolowy swiat stanie na glowie - nie po raz pierwszy zreszta w ciagu paru ostatnich lat |
|
|
|
|
 |
JaSiu
Miasta Wykrzyknik

|
Wysłany: 2006-04-24, 10:48
|
|
|
No i właśnie ja wierzę w to że noga się im podwinie, bo jakoś mając w pamięci poprzednie finały to murowani faworyci nie wygrywali, nie mówiąć już o sensacjach pokroju Korei, Turcji, Chorwacji... Ogólnie uważam iż będzie ciekawie i tego sobie życzmy |
|
|
|
|
 |
Zaki

Wydział: WF
|
Wysłany: 2006-04-24, 13:21
|
|
|
LVX: Forumowo znaczy, ze np. przez tydzien bedziesz w avatarze mial logosa Bayernu albo Oliego Kahna
Jesli jednak Milan cos zdobedzie to moge w avatarze SuperCippo umiescic albo logo Juve, bo tych wiesniakow najbardziej nie dzierze Co ty na to? |
|
|
|
|
 |
LVX

|
Wysłany: 2006-04-24, 13:41
|
|
|
dobra, pisze sie na taki uklad. jak Milan nic nie wygra - mam przez tydzien logo Bayernu, natomiast przynajmniej jeden tytul rosso-neri i ty masz ich logo w avatarze, tez przez tydzien. sie zrobi kolorowo i pilkarsko na forum |
|
|
|
|
 |
fasiiii

|
Wysłany: 2006-04-24, 13:54
|
|
|