UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: imerr
2006-08-31, 00:39
Piłka nożna
Autor Wiadomość
LVX

Wysłany: 2006-04-22, 19:30   

czyli widze ze malo kto sie tu zna na pilce tak naprawde ;)
wrocmy moze na moment do Polski - wczoraj Wisla przegrywajac z Korona pogrzebala swoje szanse na mistrzostwo... Legia takiej szansy nie wypusci z rak... po MS trzeba bedzie Legii kibicowac - moze w koncu zobaczymy polski klub w LM po tylu latach przerwy
we Wloszech z kolei Juve zremisowalo zaledwie z Lazio, Milan wygral latwo 3:1, przewaga Starej Damy stopniala do 3 punktow zaledwie...Milan jak widac w tym sezonie bedzie w podwojnej koronie (scudetto+PE), a pewnie jakis mistrz swiata tez sie trafi

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wydział: WH
Wysłany: 2006-04-23, 09:50   

jestem kibicem Juve od paru ładnych lat i to co się tam teraz dzieje woła o pomste do nieba...myślę że głównym winowajcą tego jest Fabio Capello, który widać nie rozumie nowoczesnej piłki, zatrzymał się w rozwoju trenerskim z 5 lat temu, z resztą chyba każdy widział jak grało Juve z Arsenalem, w kółko to samo długie piłki... transfery okazały się totalnie nieudane, Emerson jest słaby, nawet Tachinardi był lepszy w dodatku drużyna się starzeje, myślę że przydałaby się zmiana pokoleniowa, ale musi zostać spełnione jedno populistyczne hasło: "Capello musi odejść!" hehe. dlatego liczę na scudetto Milanu, bo inaczej mogą go nie zwolnić... a co do LM to wszystko wskazuje na to że Barcelona wygra ją w cuglach, no chyba że coś stanie się Ronaldinho, wtedy siła rażenia spada im o co najmniej 50%. w MŚ niespodzianką moim zdaniem byłoby nie wyjście naszego teamu z grupy, w Ekstraklasie już chyba sprawa mistrzostwa się roztrzygneła więc nie ma o czym pisać...

ale się rozpisałem :P

Grono

mateusz_sam 
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
Wysłany: 2006-04-23, 14:34   

to ze wisla straci mistrzostwo bylo wiadomo duzo wczesniej. wspanialy don ciagle wciska kit ze biala gwiazda gra ofensywny futbol(hahahaha). juve przestalo grac pod koniec sezonu. capello rzeczywiscie zmienil piekna ofensywna gre juventusu w takie byle co. milan zdobedzie scudetto ale o zwycięstwie w LM moze zapomniec.
And his name is Cantona

LVX

Wysłany: 2006-04-23, 15:21   

tylko ze Juve piekna pilke to gralo dawno temu, jakies 7-8 lat temu, gdy trenerem byl Lippi a Juve regularnie gralo w finale LM...ostatnie pare lat to dosc solidny futbol, ale nudny jednoczesnie... ciekawi mnie z kolei postawa Arsenalu - w lidze graja baardzo przecietnie, gdyby nie Henry to byloby jeszcze gorzej (w sobote uratowal dupsko Gunnersom po raz nie wiadomo ktory...), ale w CL zachywcaja i jak tak dalej beda grac to moga zamieszac w finale. z Milanem rzecz jasna ;)

Zaki 

Wydział: WF
Wysłany: 2006-04-23, 15:40   

Jasiu, o pomste do nieba wola to, ze sa liderem prawie najsilniejszej ligi na swiecie ?? :) A kryzys zawsze zlapie druzyne podczas sezonu, u nich akurat wypadli na koncowke, ale tym lepiej dla nas, przynajmniej w jednej lidze bedzie ciekawie :)
Co do Emersona to odkad przyszedl do druzyny to wydaje mi sie, ze zdobyli scudetto w zeszlym roku a teraz zmierzaja po drugie z rzedu tak ?? :)
Transfery nieudane?? To podaj nazwisko lepszego defensywnego pomocnika od Vieiry :) A to raczej on przybyl na miejsce Tacchinardiego :)
Poza tym chyba nie wyobrazacie sobie, ze Juve dostanie ze Siena albo Reggina ? :) a Milanik ma jeszcze Rome na rozkladzie :)

LVX: Osobiscie bede sie modlil zeby Juventus dostal w pape, bo jak widze czarno-biale paski w TV to mi sie noz otwiera ;) ale Milan w tym sezonie bedzie niestety na 0 !! Maly zakladzik ?

LVX

Wysłany: 2006-04-23, 15:53   

hehe, umowa stoi :) ty rozumiem stawiasz na 0, ja na przynajmniej jedno trofeum (chociaz mam nadzieje ze beda 2 :) ). nie wiem jaki proponujesz przedmiot zakladu, czekam na propozycje, oczywiscie realne w miare i na miare mojego portfela. chyba juz wszystko jasne? :)

fasiiii 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2006-04-23, 15:58   

tez w sie z checia zaloze 8-) LVX marzenia dobra rzecz :mrgreen: ale 0 jest pewne :D tylko o co :?: to jest dobre pytanie :!:

LVX

Wysłany: 2006-04-23, 16:00   

dobra, ja proponuje - o browar :) nie o fabryke cala, o kratke tez nie, tylko o jedno (slownie: jedno) piwo :D jak nie macie pomyslow, ten jest najprostszy

tylko zeby nie bylo ze kazdy chce sie ze mna zalozyc :P niech bedzie fasii i zaki, reszta nie zastapi zaszczytu przegrania ze mna...

fasiiii 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2006-04-23, 16:21   

Piwo dobra rzecz :mrgreen: wchodze w ten zaklad :mrgreen: konkretne jakies to piwo :?: ja poprosze lecha mocnego :mrgreen:

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-23, 17:40   

Właśnie należy to odróżnić, Capello sprawdza się ale tylko w lidze włoskiej, Juve zmierza po drugi tytuł z rzędu, jak prowadził Rome to też tam rządziła, taki wyrachowany futbol w serie a się sprawdza, szczególnie na słabsze drużyny. Zrozum ja właśnie tęsknie do stylu Lippiego (który nie występował 8-9 lat temu tylko 3) łudziłem się wtedy (po odejściu Lippiego) że Juve poprowadzi Deschamp młody głodny sukcesów trener, który wtedy świetnie sobie radził z Monaco. Tak Viera jest dobry (co do tego czy najlepszy bym się kłócił) ale jest też wiekowy, czy nie lepiej byłoby kupić jakiegoś młodego defensywnego pomocnika, tym bardziej że Vierze wyraźnie spadła forma po przejściu na Dell Alpi. I co z tego ze z Emersonem zdobyli w tamtym roku sccudeto, obiektywnie chyba przyznasz ze jak na taki team jak Juve to on jest słaby, Viera przybył na miejsce tego Afrykanina, Aphia chyba miał na nazwisko... teraz i mi się nóż rozkłada gdy ich widzę, ale 3 sezony temu gdy w świetnym stylu ograli real, czy nawet jeszcze wcześniej to była świetna drużyna. Juve potrzebna jest rewolucja na tą skale jaka zaszła w Barcelonie i moim zdaniem będzie to możliwe o ile Juve nie zdobędzie jednak scudetto, dlatego o to się modlę ;)

Grono

mateusz_sam 

Wysłany: 2006-04-23, 19:06   

fasii i zaki mysle ze bedzie jeden sukces milanu i to bedzie mistrzostwo serie A.
Zaki napisał/a:
Poza tym chyba nie wyobrazacie sobie, ze Juve dostanie ze Siena albo Reggina ? a Milanik ma jeszcze Rome na rozkladzie
ja sobie wyobrazam skoro ostatnio juve nie mogl dac rady grajacemu w 10 lazio a kolejke wczesniej od przegranej w meczu z Cagliari (obecnie 17 miejsce w tabeli) uratowal ich cannavaro w 95 min :!: a milan moze spokojnie pokonac rome ktora tez ostatnio nie gra tego co z tottim w skladzie.

LVX

Wysłany: 2006-04-23, 19:45   

fasiiii napisał/a:
Piwo dobra rzecz :mrgreen: wchodze w ten zaklad :mrgreen: konkretne jakies to piwo :?: ja poprosze lecha mocnego :mrgreen:

dobra, jak wygrasz moze byc i lech mocny, jesli natomiast ja bede mial racje wystarczy mi Zywiec, najlepsze polskie piwo.
tu widze jednak ktos podziela moje zdanie, ze Milan ma szanse na mistrzostwo, tym samym moje szanse na wygranie zakladu rosna :) w sumie dajmy spokoj wloskim nudziarzom, ciekawie jest tez w Niemczech, chociaz teraz juz chyba Bayernu HSV nie dogoni. a szkoda bo Monachium to kolejna druzyna ktorej gry nie trawie po prostu, mistrzem moglaby zostac nawet Hertha Berlin, byle nie to cos...najlepsze czasy tej druzyny juz minely i az dziw bierze ze nikt w Niemczech sobie nie moze poradzic z nimi, bo to w gruncie rzeczy przecietny zespol z przereklamowanym Ballackiem na czele

mateusz_sam 

Wysłany: 2006-04-23, 20:07   

Bayern od kilku lat gra te sama nudna pilke. najwyrazniej w bundeslidze sa tak slabe zespoly ze BM nawet grajac beznadziejnie zdobywa mistrzostwo. w europie ta druzyna juz sie nie liczy. a co do Ballacka to jesli on ma kierowac druzyna niemiec na MŚ to moga sie pozegnac z dobrym wynikiem, nawet sedziowie im nie pomoga ;)
And his name is Cantona

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wysłany: 2006-04-23, 22:17   

Nie no Bundesliga jest nudna jak flaki z olejem, w kółko wygrywa Bayern, a czasem żeby zasada się potwierdziła na jeden sezon oddają prymat jakiejś słabszej druznie... ogólnie skład nie za bardzo, nie mniej jednak ballack jest niezły, zdecydowanie aktualnie najlepszy niemiecki piłkarz, chociaż trzeba przyznać że Niemcy są wyjątkowo słabi, należy jednak przypomnieć że w 2002 też byli słabi....

Grono

LVX

Wysłany: 2006-04-23, 22:36   

byli slabi, to fakt, ale pierwszego powaznego przeciwnika spotkali dopiero w finale, stad zaskakujaco dobry wynik. dzis sa wymieniani w gronie faworytow chyba glownie z racji tego ze sa gospodarzami, chociaz i tu istnieje pewne niebezpieczenstwo - podobnie bylo z Francja w 98 roku. ale dzis jednak bardziej prawdopodobny jest sukces Argentyny, Holandii (mloda i ambitna druzyna), moze w koncu Anglia sie przebudzi, na Wlochy juz nie licze, podobnie watpie w Hiszpanie. oczywiscie faworytem nr1 jest Brazylia, tu chyba niespodzianki nie bedzie.

Odpowiedz do tematu