UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: imerr
2006-08-31, 00:39
Piłka nożna
Autor Wiadomość
Mason 
cywilizator śmierci

Wysłany: 2009-01-15, 14:12   

Dubito, Ty się nie znasz. przecież liga hiszpańska jest o wiele lepsza od angielskiej. w angielskiej jest kilka dobrych (bo lepszy niż dobry może być tylko real m.) zespołów a reszta gra piach. a liga hiszpańska jest wyrównana (poza realem m., który jest równiejszy). a że w owej lidze hiszpańskiej mniej bramek niż real straciły: barcelona (13 mniej), sevilla (10 mniej), deportivo (4 mniej), santander i betis (po 3 mniej), valencia (2 mniej) i villareal (1 mniej) to świadczy tylko o ofensywnym stylu realu m. a to, że owa barca nie dość, że straciła mniej bramek to jeszcze strzeliła o 16 więcej to efekt kontuzji w realu. bo real i tak jest lepszy, choć wyniki o tym nie świadczą. tym gorzej dla wyników ;)

Jedno pivko ne vadi

Grono

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2009-01-15, 14:43   

Mason, dodałbym do tego kilka oczywistych oczywistości:
Robben>Messi - http://www.realmadrid.pl/...id=21552&kom=ok
Ramos>Alves - http://www.realmadrid.pl/...id=21637&kom=ok
polecam także komentarze xD

http://www.realmadrid.pl/...lnosci&id=21641 a to jest prowokacja

Wiechu 

Wydział: WBiNoZ
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-15, 22:17   

imerr napisał/a:

Zresztą pisałem już, że nie chce o tym rozmawiać, tak samo jak Ty o aferach SLD.

Wklej mi cytat gdzie napisałem, że nie chcę rozmawiać o aferach SLD. Dlaczego wypisujesz tyle nieprawdziwych rzeczy?[/quote]
imerr, ale przecież to jest oczywiste :] nie napisałeś złego słowa na temat tej partii mimo wielu przekrętów jakie sie działy w jej szeregach w przeszłości. Oczywiście, nie mówiłeś tego wprost, ale na pewno zręcznie omijałeś dyskusje na te tematy :] dobra koniec offtopu z polityką. Równie dobrze mógłbym napisać, że nie napiszesz złego słowa na Barcelone.
Nie wiem też czego oczekujesz ode mnie w sprawie z transferem di Stefano, mam Cie przeprosić za jego działalność, za to , że Real podpisał z nim kontrakt?
Wiele razy pisałem, że nie chce o tym rozmawiać,ale ciągle na siłe dostawałem linki autorstwa niejakiego "imerra" i gdzie tu obiektywizm :D ? Twoja wersja jest jedną z możliwych, ale z tego co wiem nie potwierdzona oficjalnie przez Di Stefano.

Cytat:
Jeśli ktoś od 10 lat jest zawodowym sportowcem, to choćby chciał, to zapewne nie jest w stanie przeleżeć tygodnia na plaży nic nie robiąc.

no więc właśnie do tego zmierzam.

Cytat:
Oczywiście, że nie mówimy o 1,5 h dziennie, ale o zwykłych zabawach, które po prostu powodują, że w okresie przygotowawczym praca do wykonania jest mniejsza.

jakich zabawach? imerr nic nie zastąpi treningu, owszem czasami, żeby przełamać monotonie można wprowadzić elementy innych dyscyplin sportu, ale trening to jest trening.

Cytat:
Ale spoko, widzę, że pomimo tego, że pokazalem ci, ze wakacje wiekszosci sportowcow trwaja przynajmniej miesiac, to tego nie przyznasz, bo z wiechorii nie mozna sie wycofac.

a ty dalej swojej...nie mam się z czego wycofywać, bo znam realia choćby wśród biegaczy. Sportów jest wiele, nie mówie, że tak jest wszędzie. Jednakże w przypadku piłki nożnej, gdzie trzeba znaleźć odpowiednie połączenie siły i wytrzymałości, ważna jest regularna aktywność. Owszem ta aktywność jest na mniejszym poziomie niż w okresie przygotowawczym czy sezonie, ale zawsze jednak jest.

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2009-01-15, 23:33   

Widzę, że dalej twierdzisz, że przy kilkumiesięcznych przerwach w rozgrywkach, sportowiec ma więcej niż kilka dni wakacji, raz na wiele lat. Ale jak już pisałem - wiedziałem, że z żadnej bzdury się nie wycofasz i nic mnie nie zaskoczy :)

Wiechu napisał/a:
jakich zabawach? imerr nic nie zastąpi treningu, owszem czasami, żeby przełamać monotonie można wprowadzić elementy innych dyscyplin sportu, ale trening to jest trening.

więc wyobraź sobie, że gdy zawodowcy jadą np. latem do ciepłych krajów wraz z rodziną, to nie trenują. Mówimy o zdecydowanej liczbie ponadprzecietnych sportowców.
Ale jak juz nas oswieciles, sportowcy jezdza na wakacje raz na kilkanascie lat, a jak nawet jezdza czesciej, to trenuja tam swoje dyscypliny :lol:

Ostatni raz ubawiles mnie tak jak pisales nieprawde o ojcu Oleniczaka oraz o amnestii dla esbeków wprowadzonej przez SLD, którą sobie uroiłeś :lol2:

Wracając jeszcze do twoich teorii odnośnie Bojana, to rozegrał on nie 4 czy 5 razy mniej niż Ramos, ale 2 razy mniej. Widocznie brak ci pokory zeby pisac prawde :]

Wiechu 

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-16, 11:21   

imerr napisał/a:
Widzę, że dalej twierdzisz, że przy kilkumiesięcznych przerwach w rozgrywkach, sportowiec ma więcej niż kilka dni wakacji, raz na wiele lat. Ale jak już pisałem - wiedziałem, że z żadnej bzdury się nie wycofasz i nic mnie nie zaskoczy :)

imerr rozbrajasz mnie :D cały czas odnosze się w swoich wypowiedziach do piłki nożnej, bądź biegania, które sam uprawiam. W piłce nożnej masz kilkumiesięczne przerwy :hmmm: ? ciekawe gdzie, chyba na Grenlandii :D :D

Cytat:

więc wyobraź sobie, że gdy zawodowcy jadą np. latem do ciepłych krajów wraz z rodziną, to nie trenują.

jeździsz z jakimś :D ? oczywiście, że jeżdżą na odpoczynek, ale niekoniecznie musi on być pozbawiony jakichkolwiek treningów. Dyskusja nie ma sensu, bo według Ciebie trening oznacza trenowanie pod okiem trenera i zajeżdżanie się na maksa. Dla mnie trening to choćby przebiegnięcie 10 km wolnym tempem, w tym sie różnimy.

Cytat:

Mówimy o zdecydowanej liczbie ponadprzecietnych sportowców.
Ale jak juz nas oswieciles, sportowcy jezdza na wakacje raz na kilkanascie lat, a jak nawet jezdza czesciej, to trenuja tam swoje dyscypliny :lol:

wakacje to dla mnie stricte okres odpoczynku, pozbawiony zwiększonej aktywności fizycznej. Znowu sobie dopowiedziałeś swoją część :] nigdzie nie napisałem, że trenują tam swoje dyscypliny, tylko zachowują jakąś aktywność fizyczną. Chyba, że narciarze jadą na plaże uprawiać narciarstwo :lol2:

Cytat:
Ostatni raz ubawiles mnie tak jak pisales nieprawde o ojcu Oleniczaka oraz o amnestii dla esbeków wprowadzonej przez SLD, którą sobie uroiłeś :lol2:

imerr czy Ty kiedyś zapomnisz o tych 3 sprawach (ojciec Olejniczaka, Higuain > Messi :D i transfer Di Stefano) ? To już sie robi nudne, tym bardziej, że wszystko zostało wyjaśnione.
Napisze po raz chyba piąty : pomyliłem stanowisko sekretarza partii, jakie pełnił ojciec Olejniczaka, z sekretarzem wojewódzkim - nie wiem czy to można nazwać kompromitacją :co: zwłaszcza, że nie jestem historykiem, poza tym nie pamiętam praktycznie w ogóle PRLu. Kwestie porównania Higuaina z Messim zrozumieli wszyscy, tylko nie imerr :D a ten transfer Di Stefano to mi uszami wychodzi. Zastanawia mnie jak człowiek urodzony ponad 30 lat po tym wydarrzeniu może z całą pewnością twierdzić jak było na prawde :co: ? jest kilka opcji i żadna nie jest 100% pewna. Więc nie zmuszaj innych do przyjmowania Twojej i kilku katalońskich dziennikarzy, chyba że chcesz wprowadzić dyktature na forum :D

Cytat:
Wracając jeszcze do twoich teorii odnośnie Bojana, to rozegrał on nie 4 czy 5 razy mniej niż Ramos, ale 2 razy mniej. Widocznie brak ci pokory zeby pisac prawde :]

będziemy się teraz kłócić o procenty? Z tego co pamiętam Krkic w zeszłym sezonie grał stosunkowo mało, Ramos prawie cały czas. Nawet jeżeli grał te 2 razy mniej, to jest i tak sporo mniej. Poza tym weź pod uwagę, że więcej sił się traci w jednym meczu, jeżeli grasz 90 minut, niż w dwóch po 45 minut. Krkic często wchodzi z ławki, ewentualnie jest zmieniany. . Rzadko raczej zdarza mu sie rozgrywać mecze w pełnym wymiarze czasowym.Ramos rozgrywa praktycznie całe spotkania

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2009-01-16, 18:52   

Najbardziej kompromitujące wiechorie przypominam, bo są jedynie perełkami w zalewie nieprawd, które serwujesz na forum.

Wiechu napisał/a:
imerr rozbrajasz mnie :D cały czas odnosze się w swoich wypowiedziach do piłki nożnej, bądź biegania, które sam uprawiam. W piłce nożnej masz kilkumiesięczne przerwy :hmmm: ? ciekawe gdzie, chyba na Grenlandii :D :D

Ok, przerwy są ponad miesięczne, ale wg ciebie więcej niż kilka dni urlopu piłkarze mają raz na wiele lat :ok:

Wiechu napisał/a:
będziemy się teraz kłócić o procenty? Z tego co pamiętam Krkic w zeszłym sezonie grał stosunkowo mało, Ramos prawie cały czas. Nawet jeżeli grał te 2 razy mniej, to jest i tak sporo mniej. Poza tym weź pod uwagę, że więcej sił się traci w jednym meczu, jeżeli grasz 90 minut, niż w dwóch po 45 minut. Krkic często wchodzi z ławki, ewentualnie jest zmieniany. . Rzadko raczej zdarza mu sie rozgrywać mecze w pełnym wymiarze czasowym.Ramos rozgrywa praktycznie całe spotkania

Czyli źle pamiętasz, bo nie oglądałeś meczów. To nie jest filozofia sprawdzic ile minut zagrali ci zawodnicy. Ramos zagral 2 razy wiecej minut, wiec juz skoncz. Pisales, ze 4 czy 5 co jest nieprawda. Wskazalem to raz, a ty tradycyjnie pakujesz sie w kolejne wiechorie :tokoniec:

Wiechu 

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-16, 21:38   

ale co to ma do rzeczy czy mają urlop czy nie skoro muszą cały czas "pracować" ?

hm, to że ktoś sie pomyli w statystykach to od razu pod jakąś teorie trzeba podczepiać :> ?
Dobra imerr, ile pełnych meczy w zeszłym sezonie rozegrał Ramos, a ile Krkić ?

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2009-01-16, 22:10   

Widze, ze brak ci pokory zeby samemu poszukac.

Wiechu 

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-17, 19:49   

Krkić w sezonie 2007/2008 rozegrał 38 spotkań w barwach Barcelony. Łącznie na koncie ma 1766 minut, czyli równowartość 19 pełnowymiarowych meczy. Jednak dzieląc ten wynik na liczbę 38 spotkań jakie rozegrał wychodzi, że w każdym meczu średnio przebywał 46 minut (wiem, że to nie do końca wszystko obrazuje, bo w niektórych meczach grał bardzo mało, a w innych prawie całe spotkania )

Ramos w tymże sezonie rozegrał również 38 meczy w barwach Realu, jednakże na boisku przebywał 3303, praktycznie wszystkie w pełnym wymiarze. Do tego należy doliczyć kilkanaście meczy w Reprezentacji, gdzie był podstawowym zawodnikiem. Dlatego wychodzi, że w sezonie 2007/2008 przebywał 3x więcej minut niż Krkić. W każdym meczu grał praktycznie po 90 minut. Jak widac w powyższym wiele sie nie pomyliłem :]

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2009-01-17, 19:56   

Widzę, że brakuje ci pokory żeby podać prawdziwe dane.

http://www.fcbarcelona.co...ojan/fitxa.html - Ramos grał przed MŚ 2, a nie 4 czy 5 razy więcej niż Bojan. Oczywiscie jak na ciebie, to nie tak zle, ale "pomylka" mocna.

Wiechu 

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-17, 20:44   

dane wziąłem stąd : http://www.igol.pl/player,4999,2007.html

może zastanów sie sam zanim napiszesz, nie prowadze dokładnych statystyk, nie moja wina, że na stronach są błedy :/

Dubito 
opus diaboli

Wydział: WPiA
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-18, 01:00   

Bardzo ciekawa sytuacja w Premiership, do 90 minuty Chelsea przegrywała ze Stoke, przez co mogła zetrzeć z pamięci blamaż Liverpoolu z zeszłej soboty. W pięć minut strzelili jednak dwa gole, ratując trzecie miejsce w lidze. Inaczej wskoczyliby na Villans, którzy wygrali dzisiaj z Sunderlandem. Mam nadzieję że Liverpool przegra derby w poniedziałek, fajnie by było. Ciekawy jestem czy Aston Villa zdoła wypchnąć któryś z zespołow "wielkiej czwórki". Byłoby ciekawie. A lider jest w końcu jedyny słuszny- Manchester United. W formie czy nie, i tak są najlepsi:).

mój blog, blog mój

mateusz_sam 
cham i prostak :P

Wydział: WPiSM
Wysłany: 2009-01-18, 01:20   

no pewnie ze jedyny sluszny :D ale niech sie chlopaki wezma za siebie bo trza LM wygrac :)
And his name is Cantona

Dubito 
opus diaboli

Wydział: WPiA
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2009-01-18, 01:31   

No i jeszcze szpital się zrobił. Minimum do końca miesiąca nie wrócą na murawę Wazza, Evra, Rio i Wes Brown. Owen do końca sezonu, ale może w końcu wszystko będzie w porządku z jego kolanem. Chociaż z tego co pamiętam to jeżeli jakiś zawodnik jest szklany, to takim pozostanie niestety. Tak jak Saha, który miał ładny początek sezonu i znowu złapał kontuzję. Gdyby nie kontuzjogenność, byłby jednym z najlepszych napadziorów.

mój blog, blog mój

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2009-01-19, 09:58   

Wit Ż. nie wydrukowałby tego lepiej.

Krótki skrót wczorajszego meczu Real-Osasuna. Juanfran jest dwukrotnie faulowany w polu karnym, ale zamiast rzutów karnych dostaje 2 żółte kartki za protesty.

Polecam. Choć sędziowie sprzyjają Realowi cały czas, to takiego bezczelnego złodziejstwa w czołowej lidze świata dawno nie widziałem.

Odpowiedz do tematu