UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Jeździectwo
Autor Wiadomość
Euz 
Na Jaremo!!!

Wydział: WNH
Wysłany: 2008-03-20, 15:12   Jeździectwo

Zapraszam do dyskusji na temat jednego z najbardziej eleganckich sportow i wszystkich jego odmian:)

Fajnie gdyby pojawil sie tu ktos z WueFu w Grabowcu:) mozna by powymieniac sie opiniami na temat konikow i umowic na piwo ;p
Na poczatek moze jakies male zapoznanie sie zeby bylo wiadomo kto jest kto.

Ja nazywywam sie Mateusz i na wuefy chodze na 8.30 w czwartek do grupy ktora posiada (chyba)wszystkich facetow a napewno wszystkich dwoch;p

Grono

D! 

Wydział: WNP
Wysłany: 2008-03-20, 22:32   

Dobry temat :) To już mój 2 semestr w.f. w Grabowcu. Wcześniej jeździłam w Kaszczorku i w Fundacji Ducha na ul.Bydgoskiej.

Teraz chodzę we wtorki na 10, do niedawna byłam sama w grupie, teraz jest nas 4 :) dzięki temu udało się na pierwszych zajęciach po przerwie pojechać w teren :)

pozdrawiam :)

Euz 
Na Jaremo!!!

Wysłany: 2008-03-20, 23:34   

A jak to wyglada z cenami w kaszczorku i na bydgoskiej?

Grono

D! 

Wysłany: 2008-03-20, 23:42   

Aktualnie? Nie mam pojęcia ;)
Na Bydgoskiej nie musiałam płacić - byłam wolontariuszką i jazda miałam za darmo. W Kaszczorku ponad rok temu płaciłam 16 zł za godzinę, ale warunki kiepskie i konie podobnie - aż żal patrzeć.

Euz 
Na Jaremo!!!

Wysłany: 2008-03-21, 12:03   

Fajnie by bylo gdyby sie kilka osob zebralo to mozna by gdzies za torun pojchac na konie. O ile sie nie myle to na wfy chodzisz z Marcysia ona tez bedzie chetna;p to juz by byly 3 osoby ;p

Grono

D! 

Wysłany: 2008-03-21, 20:02   

Ja zawsze chętnie :) Byle już wiosna była :P

Euz 
Na Jaremo!!!

Wysłany: 2008-03-25, 13:38   

A jaki jest Twoj ulubiony kon w Grabowcu? ja chyba najbardziej Albe lubie :D zwlaszcza po tym jak sie ostatnio zaczela przytulac podczas siodlania ;p

Grono

D! 

Wysłany: 2008-03-25, 18:51   

Jak wybraliśmy sie w teren to przypadł mi Czart - jechałam na nim wtedy pierwszy raz i nie wiedziałam czego sie spodziewać. Ale było spoko - jest odważny i wyluzowany. Pięknie sobie poradził ze szczekającymi i atakującymi zadnie nogi psami :P

Często wybieram Focusa - jak chce mieć luźną jazdę ;)

Borka i Korka dostarczają więcej wrażeń i bywa wesoło, także czasami sobie urozmaicam ;-)

Euz 
Na Jaremo!!!

Wysłany: 2008-03-25, 20:00   

Jak dla mnie Czarcik to len niesamowity a Focusa nie lubie bo za wolny jest... w sumie ja na nim nie jedzilem ale jak ktos jedzie przede mna to zawsze strasznie spowalnia. Korka jest kochana chyba przez wszystkie dziewczyny a z Borka mialem okazje sie zapoznac jak przyszedlem jeszcze pijany;p nie taka fajna jak Alba ale tez ja lubie :)

Grono

D! 

Wysłany: 2008-03-25, 23:18   

Co do Focusa - przydaje sie jednak czasami bacik :P wtedy idzie do przodu baaaardzo chętnie :]

Lubiłam Karata dopóki go nie sprzedali...nie wiem czy go kojarzysz? Najwyższy był ze wszystkich rekreacyjnych koni.

Euz 
Na Jaremo!!!

Wysłany: 2008-03-26, 04:47   

Nie ja juz przyszedlem po Karacie:) w sumie to od tego semestru sie ucze jezdzic w siodle :) tak to tylko na oklep i tylko w celach transportowych:) w sumie to byllem zmuszony do jazdy zeby do kumpla dojechac a teraz moge pojezdzic rekreacyjnie:) jestem pijany sorry za ewentualne bledy w pisowni;p

Grono

Alien 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2008-03-27, 14:43   

Cześć Wam!

Mi ostatnio 2 razy pod rząd przyszło jeździć na Kawecanie, było miło ;) Ale tyłek do leczenia przez minimum 5 dni! I kolano mi się zdarło za pierwszym razem samodzielnej jazdy- trzeba było posłuchać rady o spodniach z miękkim szwem- albo najlepiej bez.

Mówicie, że 16zł/h w Kaszczorku? Ja myślałam, że to jest wiele wiele droższe. A jak się już "wypożyczy" takiego konia to się robi z nim co się chce? Super pomysł z wyskokiem, ale ja bym się chyba jeszcze bała bez czujnego oka naszego "Trenera" ;-)

Pozdrawiam,
Pati :)

Euz 
Na Jaremo!!!

Wysłany: 2008-03-27, 16:08   

Mi sie dzis trafil Czart... poczatek niezwykle udany jak na czarta, szedl bez bacika ale koncowka nam nie wyszla czart odmowil wspolpracy nie chcial byc liderem i poszedl dopiero za Focusem... my sie chyba nie lubimy...

Grono

Alien 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2008-03-27, 17:58   

Nie bez powodu uczyliśmy się na Czarciku... teraz jednak bardziej nas- raczej Was, bo ja nie miałam okazji- wkurza ;) Ogólna opinia o nim to właśnie taka, że jest leniwy, wolny itp. Za to na Kawecanie często muszę zwalniać, bo inne ( w tym Czart) nie nadążają, a on jakoś ciągle przyspiesza.
Nie wiem jak jutro będę chodzić, ale mam nadzieję, że już powoli zacznę się porzyzwyczajać i zakwasy pójdą w zapomnienie.

D! 

Wysłany: 2008-03-27, 21:49   

Nie ma czegoś takiego jak wolny koń :) Może być tylko leniwy/ospały. Nad tym można pracować :) Przy pomocy dosiadu, innych pomocy, w tym palcatu :)

W Kaszczorku 16zl/h to płaciłam za jazdę po padoku, normalnie z instruktorem. Krytej ujeżdżalni brak. Nie wiem ile kosztują tereny.

Alien - jak nigdy nie byłaś w terenie i od niedawna jeździsz samodzielnie to wstrzymaj się trochę z taką jazdą :) Galopujesz swobodnie? W pełnym siadzie i w pół? W mojej poprzedniej stajni to był warunek do wypadu w teren ;)

Odpowiedz do tematu