UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Zwolnienie, komisja lekarska itp
Autor Wiadomość
Carmen 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2006-06-28, 20:22   

Najlepsze jest zwolnienie z wf'u... :D

LVX

Wysłany: 2006-06-28, 20:46   

bumelanci...
ja bym sie chetnie we wrzesniu na pilke zapisal ale sie domyslam ze to bedzie najbardziej oblegane... moze jeszcze ping-pong by mi odpowiadal, no i basen tez by dawal rade... generalnie przyda mi sie wuef bo od roku biegalem glownie do autobusu, czasem za pilka, ostatnio na szczescie coraz czesciej

Carmen 

Wysłany: 2006-06-28, 21:34   

jacy bumelanci? :D
Z wuefem jest wiecej zamieszania niz to wszystko warte
Pzdr wszystkich sportowcow :)

Budyń 
Prezes Honorowy

Wysłany: 2006-08-11, 22:55   

Denerwują mnie ludzi, którzy załatwiają sobie lewe zwolnienia i nie ćwiczą. Sport to zdrowie. Za jakiś czas urośnie brzuch, a wejście po schodach na 2 piętro będzie sprawiać problemy...

Głównie interesowałaby mnie nożna, ale chyba musiałbym się przygotować się na koczowanie pod salą gimnastyczną. w ping-ponga też gram z chęcia, ale wolałbym trochę więcej się poruszać. ;) Szkoda, że nie ma ręcznej, którą trenowałem pare lat bo miałbym jakąś ciekawą alternatywę dla nożnej.

sUk 
moderatroll

Wydział: WBiNoZ
Wysłany: 2006-08-14, 16:04   

a chodzić trzeba koniecznie ? czy to jakiś taki jakby dodatkowy przedmiot ?

Neecze 
Mistrz Alchemii

Wydział: WCh
Wysłany: 2006-08-14, 16:47   

Trzeba chodzić trzeba. Chyba, że sobie załatwisz zwolnienie (trzeba się udać na specjalną komisję i tak dalej).

Sis 
Megalomanka

Wydział: WH
Wysłany: 2006-08-17, 11:58   

a ta komisja problemy robi?
ja mam dość dużą wadę wzroku, od 6 lat mam cuda na wfie, raz ćwiczę, raz częściowo, inne kije na patyku ... w zależności, jak zwolnienie od okulisty zinterpretuje nauczyciel :/
pewnie się muszę udać do lekarza po 'historię choroby'.

Proszę sobie nie myśleć, że ja jakiś leń jestem, ale po prostu albo ćwiczę w okularach (co jest niewykonalne :/ ) albo nie ćwiczę w ogóle. A na soczewki to mnie nie stać raczej, zeby sobie na wfie pobiegać.

Ech, biedna ja :P

Viljanne 
O-M-G

Wysłany: 2006-08-17, 13:23   

Sis napisał/a:
ja mam dość dużą wadę wzroku(...)
Proszę sobie nie myśleć, że ja jakiś leń jestem, ale po prostu albo ćwiczę w okularach (co jest niewykonalne :/ ) albo nie ćwiczę w ogóle. A na soczewki to mnie nie stać raczej, zeby sobie na wfie pobiegać.
Ech, biedna ja :P

Na studiach jest o tyle fajnie, że możesz sobie wf dopasować, wybierając odpowiednią grupę. Np. na takich szachach za bardzo biegać nie będziesz:P Ale i oprócz tego są sporty, które mogłabyś wykonywać, przejrzyj ich listę na stronie UMK. Ja martwiłabym się natomiast o coś innego - czy uprawianie sportu nie pogłębi Twojej wady wzroku (bardzo niebezpieczne dla oka są wszelkie sporty siłowe i jazda konna), a to może stwierdzić jedynie lekarz. I w takim wypadku nie sądzę, żeby komisja miała jakiekolwiek "ale".

Sis 
Megalomanka

Wydział: WH
Wysłany: 2006-08-17, 13:36   

Właśnie uprawianie jakiegokolwiek większego wysiłku (jak napisałaś) może doprowadzić do odklejenia się siatkówki (oka :P ) i dlatego muszę uważać.

Owszem, na szachach się nie zmęczę fizycznie, ale intelektualnie ... Ja humanistka jestem, o :P

Przejrzałam listę, i chyba ta cała 'grupa ogólna' byłaby dla mnie najlepiej wskazana, bo ćwiczenia ogólne nawet mi lekarz zalecała i można się uprzeć, żeby ćwiczyć w okularach.

Dziękuję za info ;)

katarzis 

Wysłany: 2006-08-17, 21:31   

Neecze napisał/a:
Tuż przed zaliczeniami co-po-niektórzy ludzie musieli spędzać cały dzień na wuefie, żeby wszystko poodrabiać ;)

to i tak jest optymistyczna wersja....zdarzaja sie sluzbisci, ktorzy w ogole nie pozwalaja odrabiac...a wtedy same klopoty: trzeba placic za semestr w-fu 200 zeta...a moze teraz to sie liczy jako warunek...cofaja stypendium i takie bzdety... :(

Sis napisał/a:
ja mam dość dużą wadę wzroku, od 6 lat mam cuda na wfie, raz ćwiczę, raz częściowo, inne kije na patyku ... w zależności, jak zwolnienie od okulisty zinterpretuje nauczyciel
pewnie się muszę udać do lekarza po 'historię choroby'.

ja tam na tych wadach sie nie znam...ale widzialam na basenie jak koles plywal w takich "normalnych" okularach :) ....i co do komisji to znowu wszystko zalezy od tego na kogo sie trafi...

ewcia_ka 

Wysłany: 2006-08-22, 14:16   

a moze by tak jakies zwolnionko sobie zalatwic czy cos takiego? przejdzie?
"Puchatek spojrzał na swe obydwie łapki. Wiedział, że jedna z nich jest prawa, i wiedział jeszcze, że kiedy się już ustaliło, która z nich jest prawa, to druga była lewą, ale nigdy nie wiedział, jak zacząć..."

imerr 
gospodarz forum

Wysłany: 2006-08-22, 14:22   

przeczytaj temat. a terminy komisji lekarskiej były kiedyś na stronie UMK :]

Pyziulka 

Wysłany: 2006-10-03, 15:35   

a wie ktoś jak zarejestrowac się na komisje?? Bo ja nie mogę tego rozgruźć - żadnego linka nie mogę znaleźć;(

jeniusz 

Wysłany: 2006-10-03, 19:30   

ja sie tam nie rejstrowałem ale wydje mi sie że może tutaj https://www.rejestracje.u...WT&grupa=4003-2
ostatnia pozycja "Wychowanie Fizyczne - komisje lekarskie" i chyba normalnie jak na zajęcia

veroni 
forbidden snowflake

Wydział: WNH
Wysłany: 2007-09-03, 14:29   

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą: plan oraz harmonogram rejestracji na w-f będzie dostępny 28 września :)

Odpowiedz do tematu