UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
SOS
Autor Wiadomość
ale
set me free.

Wydział: WF
Wysłany: 2008-08-06, 18:25   SOS

Hej, wszystkim czyli nikomu, jak ktoś już sie ogarnie i zobaczy, ze tez mamy forum tzn nasza grupa to niech sie wpisuje bo jesteśmy jednym z niewielu kierunków na WF gdzie nie ma jeszcze żadnego postu. 3ba sie jakoś integrować mniej lub bardziej taaak? halo ;)

she 
She

Wysłany: 2008-09-03, 21:23   

no tak przydaloby sie troche zintegrowac hehe :D ciekawa jestem jak bedzie dokladnie wyglądał ten kierunek bo jak narazie nie wiem za duzo... w zasadzie to nic... :co:

ale, widze ze rowniez jestes z plocka- ja tez ;) bedziemy wracac razem pks'em hehe

zahira 

Wysłany: 2008-09-04, 09:45   

witam ;)
widzę że wy spoza toronto. mam nadzieję że w Toruniu się wam spodoba ;)
co was skłoniło aby wybrać ten kierunek? bo ja poszłam z ciekawości :D zastanawiałam się nad historią albo etnologią ale doszłam do wniosku że ten kierunek może byc ciekawszy.. no i chciałam kontynuować naukę włoskiego :)

pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego :]

ale
set me free.

Wysłany: 2008-09-04, 21:25   

aaa Toronto:P no ja też poszłam na ten kierunek z powodu włoskiego, chcialam isc na filologie wloska, ale sie nie dostalam i w sumie po przemysleniu mysle, ze ten kierunek jest bardziej przyszłościowy ;) no mozna by jakos sie ugadac i pojsc na jakies piwko przed 1 :P

zahira 

Wysłany: 2008-09-05, 09:11   

jako że ja mieszkam na miejscu więc termin wypadu na piwa jest mi obojętny ;) wszystko zależy od tego kiedy wy przyjedziecie...

a odnośnie noclegu - wybrałyście akademik czy mieszkanie?

ale
set me free.

Wysłany: 2008-09-08, 11:56   

ja będę się lokować w mieszkaniu :p przyjeżdżam kilka dni przed 1 pazdziernika więc tutaj sie lokalizujemy lub na gadu i hop. ;)

stefania88 

Wydział: WNH
Wysłany: 2009-03-21, 17:06   

Hej, moglibyście mi napisać co nieco o Waszym kierunku studiów? Studiuje obecnie już na drugim roku na WNH i myślę o drugim kierunku, od dawna marzy mi się filologia włoska, musiałabym jednak poprawiać maturę z języka obcego by tam się dostać i poważnie się zastanawiam czy tego nie zrobić :) ale dzisiaj wpadła mi w oczy wiedza o kulturze śródziemnomorskiej :D która jest chyba całkiem nowym kierunkiem, nie słyszałam szczerze mówiąc, że jest takowy na UMK. Interesuje mnie konkretnie jak wygląda tutaj nauka języka włoskiego i innych języków i czy kierunek ten faktycznie się na nich skupia, bo widziałam, że sporo tu historii i filozofii i ogólnie jak wykładowcy, jak zajęcia wyglądają itp. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie :)

Odpowiedz do tematu