UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Socrates Erasmus
Autor Wiadomość
veroni 
forbidden snowflake

Wydział: WNH
Wysłany: 2007-04-05, 16:00   Socrates Erasmus

Mam do Was pytanie w zwiąku z udziałem w wymianie studentów w ramach Socrates'a.
Orientujecie się do kiedy trzeba wypełnić formularz zgłoszeniowy, żeby załapać sie na wyjazd w przyszłym roku? No i ogólnie co jeszcze musiałabym zrobić, by mój wniosek został pozytywnie rozpatrzony? :)
Będę również wdzięczna za wszelkie inne informacje związane z wyjazdem :)
Pozdrawiam :]

gmx 

Wydział: WF
Wysłany: 2007-04-07, 13:17   Erasmus we Freiburgu

Bede jechal na Erasmusa na uniwerek do Freiburga,tego w Witembergii i chcialbym nawiazac kontakt z osobami ktore rowniez sie tam wybieraja lub juz byly. Moje GG 1003120. Dzieki

veroni 
forbidden snowflake

Wysłany: 2007-04-08, 13:37   

a tak w ogóle to jak to wszystko pozałatwiałeś ? można jeszcze składać wniosek o udział w wymianie?

tenderhooligan 

Wysłany: 2007-04-08, 18:57   

nie wiem jak to jest na twoim wydziale, ale chyba już za późno, bo u nas już dawno po. trzeba było poprosić o wyliczenie średniej w dziekanacie, wypełnić i wydrukować odpowiedni formularz na stronie umk i złożyć to u osoby odpowiedzialnej za erasmusa na danym kierunku. potem komisja kwalifikująca i wywieszka z wynikami. jadę do hiszpanii :) raczej powodzenia w przyszłym roku.pozdrawiam.

veroni 
forbidden snowflake

Wysłany: 2007-04-08, 22:04   

Dzięki :] no całkiem możliwe, że się spóźniłam, ale jeszcze sprawdzę i się upewnię jak tylko wrócę do Torunia.

Zaki 

Wysłany: 2007-04-29, 18:38   

ooo i aj tez prawdopodobnie jade:) do Castellon w Hiszpani, slyszalem, ze z chemii tam tez ktos ma jechac tak? jak ktos sie wybiera to niech sie skontaktuje:) mamy mocan 3-osobowa druzynke z filologii;)

veroni 
forbidden snowflake

Wysłany: 2007-04-30, 13:06   

ojej, fajnie masz :) a powiedz mi kiedy musiałabym się zabrać za załatwianie wszystkiego jeśli chciałabym wyjechać powiedzmy na 3 roku ? (bo pewnie już na 2 się nie załapię)

Zaki 

Wysłany: 2007-04-30, 14:16   

u nas lista uczelni, na ktore moza bylo jechac pojawila sie jakos pod koniec marca i wszyscy tak naprawde zapisywali sie na ostatnia chwile;) jedyne co musielismy zlozyc to wniosek o wyjazd, ktory jest na stronie umk i wziac od pani z dziekanatu wykaz sreednich ocen. Dopiero teraz, po przydzieleniu bedziemy musieli pelno jakis formalnosci zalatwiac. Takze czasu masz mnostwo:)

benek 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2007-07-25, 01:06   

Mam pytanko co do tej listy...Bo jak widze ona ciagle ulega zmianie. I tak np. na poprzedniej jezeli chodzi o prawo to byl jeszcze uniwerek w Zurychu, a na tej juz go nie ma. Czy nie jest to troche tak, ze ta lista ma charakter umowny, a jak by sie chcialo jechac do miasta ktorego nie ma na liscie to mozna cos ponegocjowac?;] Mam nadzieje ze ten uniwerek wroci w przeciagu 3 lat, czyli wtedy mniejwiecej kiedy bede sie wybieral.
Acha, jeszcze jedno. Czy ktos moze napisac jak dobrze trzeba znac niemiecki, zeby pojechac na erasmusa? Czy poziom ZMP wystarczy?

Demeter 

Wydział: WNEiZ
Wysłany: 2007-09-13, 17:22   

Mam pytanie jak wygląda test językowy do programu Socrates tzn. na jakim jest poziomie i czy głównie sprawdza słownictwo czy gramatykę czy np. wiedzę o kulturze danego kręgu językowego. Z góry dziękuję za odpowiedź

Crysania 

Wysłany: 2007-09-14, 20:52   

Demeter, poszukaj informacji na stronie wydziałowej. poza tym, z tego co pamiętam, to jesteś teraz na drugim roku, a na wneiz można się ubiegać o sokratesa dopiero na trzecim (czyli wyjazd na czwartym). chyba, że masz jakieś wtyki lub potrafisz przekonać osobę odpowiedzialną za wymiany :P

fornica 
fornica

Wysłany: 2007-12-17, 23:54   

halo witam wszystkich!!!!niebawem wybieram sie na wymiane do palermo na sycylii czy ktos juz moze tam byl?bede bardzo wdzieczna za info,pozdrawiam :]

Grono

winnie

Wysłany: 2008-02-05, 14:34   erasmus w Hiszpanii

czy jeśli chciałabym jechać na Erasmusa do Hiszpanii muszę koniecznie znać język? a chcę jechać z wydziału historycznego:) dzięki za odp.

Rafał 

Wydział: WPiSM
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2008-02-05, 14:40   

winnie, sam angielski powinien wystarczyc :)

Grono

chojrak 
pure evil

Wysłany: 2008-02-06, 10:19   

Muszę Cię zmartwić. Raczej nie wystarczy. Wykłady w Hiszpanii odbywają się w języku hiszpańskim. A mało kto w ogóle w tym kraju operuje angielskim na takim poziomie, żebyś go zrozumiała :)

Odpowiedz do tematu