|
Powtarzanie roku [temat zbiorczy] |
| Autor |
Wiadomość |
ABDUL
Lumpenliberał

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2006-09-13, 10:30 Powtarzanie roku [temat zbiorczy]
|
|
|
| Czy tylko ja mam problem z analizą zarządzenia Rektora ( tzw. tabelą opłat).Bo niestety nie mogę się połapać ile kosztuje poprawka semestru na studiach dziiennych- kierunek administracja.Czy ktoś się może orientuje?Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
goplaneczka
Zbłąkana dusza

Wydział: WNH
|
Wysłany: 2007-06-02, 16:24
|
|
|
A ja mam pytanie z związku z samą repetą, bo nie do końca rozumiem swoją obecną sytuację. Przez własną beztroskę za późno wybrałam się po urlop dziekański, nie otrzymałam go oczywiście . Nie zamierzam w tym roku w ogóle przystępować do sesji, we wrześniu oddaję pusty indeks. Dziekan stwierdził, że albo relegują mnie z uczelni i przyjmą z powrotem albo od razu zgodzą się na powtarzanie roku. Która z opcji jest bardziej prawdopodobna? |
|
_________________ Dla mnie nawet niebo jest tak niedaleko... |
|
|
|
 |
Rimfiztrik

|
Wysłany: 2007-08-21, 14:52
|
|
|
Ja tez próbowałem to rozgryść- no i rady nie dałem w zarządzeniu jest mowa tylko o zaocznych- chyba że dzienni płacą tyle samo, no ale powinni to napisać, tak żeby było wiadomo o co chodzi.
Btw- czy po zaliczeniu wszystkich przedmiotów, ubiegając się o dziekankę dostanę ją bez problemu "od ręki" ? A co jeśli np. będe miał warunek z któregoś z przedmiotów?
Co wtedy z dziekanką? |
|
_________________ Graj w pokera |
|
|
|
 |
Bajka
|
Wysłany: 2007-09-03, 13:51 Ile kosztuje powtarzanie roku?
|
|
|
Nie udało sie zaliczyc sesji chciałabym się dowiedziec ile kosztuje powtrzanie roku na binozie. Czy jest to jakas zawrotna suma czy moze calkiem przystepna??? |
|
|
|
|
 |
Wiechu

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2007-09-03, 14:00
|
|
|
Najlepiej jak dowiesz sie osobiscie w dziekanacie..Z tego co sie orientuje, do niedawna było to około 2 tysiecy złotych... |
|
|
|
|
 |
mata
|
Wysłany: 2007-09-03, 16:10 Powtarzanie roku-jak to jest?
|
|
|
| Mam pytanie, na czym dokładnie polega powtarzanie roku? czy zdaje się egzamin razem z nastepnym rocznikiem, czy ustala się egzamin indywidualnie i czy jak np. ktos nie zaliczył ćwiczeń to musi na nie jeszcze raz chodzic? I czy nie mozna zaliczyć jakiś przedmiotów z nastepnego roku? |
|
|
|
|
 |
piotrus
tutejszy student

Wydział: WCh
|
Wysłany: 2007-09-14, 13:54 Powtorka 3 roku? Zobacz!
|
|
|
Witam, jestem w takiej sytuacji - jestem na 3cim roku i nie zaliczylem ostatniego egzaminu i nie podszedlem do obrony licencjatu.
warunku wziasc nie moge, wiec musze "powtarzac" rok, czyli od pazdziernika moge juz myslec o tym zeby zdac egzamin i obronic sie. Jesli nie mam racji to prosze o sprostowanie... adruga rzecz to jakie pisam musze zlozyc w dziekanacie i jaka sumke prosbe o powtarzanie semestru i kwitek na okreslona sumke??? (slyszalem o roznuch ale chyb a ta 1200 jest prawdziwa) ktos cos blizej wie prosze niech napisze.. |
|
|
|
|
 |
brindle
|
Wysłany: 2010-03-01, 21:10
|
|
|
Odkopuję temat. W regulaminie studiów pisze:
| Cytat: | # W stosunku do studenta, który nie zaliczył semestru lub roku, dziekan podejmuje decyzję o:
1. skreśleniu z listy studentów,
2. zezwoleniu na powtarzanie semestru lub roku studiów,
3. zezwoleniu na warunkowe wpisanie na wyższy semestr lub rok studiów.
# Decyzje, o których mowa w ust. 1 pkt 2) i 3), dziekan podejmuje na wniosek studenta złożony w terminie 7 dni od upływu terminu zaliczenia semestru lub roku.
|
Ktoś mógłby mi wyjaśnić od czego zależy decyzja dziekana? Jakie warunki trzeba spełnić aby otrzymać pozwolenie na powtarzanie semestru lub roku studiów |
|
|
|
|
 |
czarownica
INiB / Fil. Polska

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2010-03-01, 21:38
|
|
|
1. w regulaminie studiów jest napisane
2. po pierwsze trzeba zapłacić decyzja dziekana może zależeć np. od tego, ile przedmiotów jest niezaliczonych, ale zazwyczaj wyrażają zgodę od razu |
|
_________________ powaga zabija powoli [z dedykacją dla admina ]
|
|
|
|
 |
brindle
|
Wysłany: 2010-03-01, 22:21
|
|
|
| czarownica napisał/a: | po pierwsze trzeba zapłacić decyzja dziekana może zależeć np. od tego, ile przedmiotów jest niezaliczonych, ale zazwyczaj wyrażają zgodę od razu |
Jednego tu nie rozumiem - dokonuję wpłaty(ponoć 2 tys ) ;w przypadku pozytywnej decyzji dziekana pieniądze idą na szczytny cel- powtórkę roku, natomiast w przypadku ewentualnej decyzji odmownej... Co się wtedy dzieje z wpłaconą sumą? czy dziekan zwraca kasę |
|
|
|
|
 |
czarownica
INiB / Fil. Polska

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2010-03-01, 22:32
|
|
|
| oczywiście, nieprecyzyjnie napisałam - wpłaty dokonuje się dopiero po otrzymaniu decyzji, bodajże w ciągu dwóch tygodni na indywidualne konto studenta |
|
_________________ powaga zabija powoli [z dedykacją dla admina ]
|
|
|
|
 |
Majkel_Miszcz66
|
Wysłany: 2010-03-02, 18:35
|
|
|
Mi też powineła sie noga i jestem na repecie I roku mam kilka przedmitów do poprawienia ale co by sie zbytnio nie nudzić postanowiłem , że zrobie sobie juz 3 przedmioty z II roku dowiedziałem sie od ludzi z wyszysch roczników że tak można a nawet wiem że kilka osób napewno tak zrobiło , a więc jest to możliwe i napisałem stosowne podanie do dziekana wszystk ok prowadzacy przedmiotów wyrazili zgode na moje uczesnictwo w zajęciach i czekając na decyzje dziekana juz w nich uczestniczyłem... lecz pani w dziekancie poinformowała , że dziekan sie jednak nie zgodził bo grupy sa przepełnione, bo nie wie jak zapłacić prowadzącym itp. Uważam , że to troche bzdura bo grupa zajęciowa do której sie zapisałem liczy zaledwie 7 osób... a pozatm gdyby prowadzacy mieli problem napewno by sie na to nie zgodzili.... a pozatym dlaczego inni mogli a ja nagle nie moge... Nie wiem czy mam na upartego dalej próbować z kolejnymi podaniami .... czy jest sens abym nadal chodził na te zjacia z II roku.... jeżeli ktoś był w takiej sytuacji lub wie co robić ... to będe bardzo wdzięczy za wszelakie porady |
|
|
|
|
 |
|
|