|
Jak się liczy średnią do stypendium? |
| Autor |
Wiadomość |
natkozord
Natalia

Wydział: WNP
|
Wysłany: 2008-09-14, 17:49 stypendium naukowe - poprawka
|
|
|
właśnie. mam poprawkę z jednego przedmiotu, dajmy na to, że dostanę 3. czy średną liczymy
- licząc wszystkie oceny, łącznie z tą z poprawki, a dzielimy sumę przez liczbę przedmiotów + jedną ocenę więcej (plus ta z poprawki)
- licząc średną ocen z tego przedmiotu z którego mam poprawkę: 2 + 3 = 2,5. średnią obliczamy normalnie, z tym zastrzeżeniem, że z poprawianego przedmiotu bierzemy pod uwagę ocenę 2,5 a średnią dzielimy przez liczbę przedmiotów
no właśnie, nie byłoby tego pytania, gdyby nie fakt, że w pierwszym przypadku mam średnią 4,47 a w drugim 4,5 więc ważą się tu losy mojego stypendium, jeśli mam przeżyć na studiach.... o pracy nie mam mowy, bo rozpoczynam drugi kierunek...
pomóżcie kto może
[ Dodano: 2008-09-14, 18:04 ]
w sumie jest jeszcze trzecia opcaj, że niby ta ocena z pierwszego terminu, ta dwója, to się nie liczy, tylko ta z poprawki... ale to chyba małoprawdopodobne... |
|
_________________ A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą wargi czerwieńsze niż wina...
Ale niżej - o nieba - wszystko jest, co potrzeba!
JK |
|
|
|
 |
Da
Iluzoryczny Adept

Wydział: WMiI
|
Wysłany: 2008-09-15, 00:24
|
|
|
| O ile nic się nie zmieniło, to średnia=(suma ocen / ilość ocen ) |
|
_________________ "Polityka i seks sprowadzają się w sumie do jednego - do pieprzenia" |
|
|
|
 |
Nymeria

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2008-09-17, 14:35
|
|
|
No Da, za wiele to nie pomogłeś
Liczy się tylko ocenę z poprawki, negatywne noty nie wiliczają się do średniej. Tak przynajmniej jest na WPiA. |
|
|
|
|
 |
inkwizycja

|
Wysłany: 2008-09-17, 19:34
|
|
|
| Nymeria napisał/a: | No Da, za wiele to nie pomogłeś
Liczy się tylko ocenę z poprawki, negatywne noty nie wiliczają się do średniej. Tak przynajmniej jest na WPiA. |
Prawdopodobnie pleciesz bzdury (o ile nie stalo sie cos, o czym nie wiem, ale to malo prawdopodobne). Na WPiA negatywne noty wliczaja sie do sredniej i jedna takowa praktycznie przekresla szanse na styp naukowe. |
|
|
|
|
 |
jurkosia
|
Wysłany: 2008-09-23, 11:49
|
|
|
| wszystkie oceny licza sie do sredniej?? Te z cwiczen tez?? |
|
|
|
|
 |
kłak_kurzu
Toksoplazmoza!
Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2008-09-23, 14:03
|
|
|
z cwiczen nie. przynajmniej na binozie.
nymeria masz slodki avatar. |
|
|
|
|
 |
Invis
just me

Wydział: WF
|
Wysłany: 2008-09-23, 17:46
|
|
|
| Właściwie na każdym wydziale jest inaczej, pełnej informacji szukaj najlepiej w dziekanacie. U mnie (fil. ang.) liczy się ocena z bloku ćwiczeniowego z pierwszego semestru, tak więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby na innych wydziałach też liczyły się oceny z ćwiczeń. |
|
|
|
|
 |
karola20
|
Wysłany: 2008-09-26, 11:45
|
|
|
| inkwizycja napisał/a: | | Nymeria napisał/a: | No Da, za wiele to nie pomogłeś
Prawdopodobnie pleciesz bzdury (o ile nie stalo sie cos, o czym nie wiem, ale to malo prawdopodobne). Na WPiA negatywne noty wliczaja sie do sredniej i jedna takowa praktycznie przekresla szanse na styp naukowe. |
czyli na WPiA dwóje wliczaja sie do sredniej?czy jest to informacja sprawdzona? czyli przykladowo, majac 5 egzaminow , w tym jedna poprawke zaliczoną w drugim terminie na 3, przy obliczaniu średniej bierze sie pod uwage zarowno pierwotną 2, jak i pozniejsza 3, a sume wszystkich ocen dzieli nie przez 5 tylko przez 6( wliczamy dwie oceny z jednego egzaminu)? czy w tym wypadku srednia liczy sie w jeszcze w inny sposob? bede wdzieczna za rozwianie tych watpliwosci. pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
albert
|
Wysłany: 2008-09-26, 18:05
|
|
|
2 poprawiona na 3 liczy się jako dwie oceny czyli:
np. mamy:
5
5
5
2 popr na 3
czyli (5+5+5+2+3)/5 |
|
|
|
|
 |
karola20
|
Wysłany: 2008-09-26, 19:09
|
|
|
| dzieki:) o to wlasnie mi chodzilo. |
|
|
|
|
 |
Nymeria

|
Wysłany: 2008-09-27, 12:37
|
|
|
| Cytat: | | Prawdopodobnie pleciesz bzdury (o ile nie stalo sie cos, o czym nie wiem, ale to malo prawdopodobne). Na WPiA negatywne noty wliczaja sie do sredniej i jedna takowa praktycznie przekresla szanse na styp naukowe. |
Sama tego nie wymyśliłam Z racji, że też interesował mnie temat naukowego wybrałam się do prodziekana Jędrzejewskiego, który to udzielił mi właśnie takiej informacji, że do średniej wliczane są tylko oceny z poprawek, zaś negatywnych się nie uwzględnia. Jeśli tak nie jest, to przepraszam i zwalam całą winę na dziekana |
|
|
|
|
 |
albert
|
Wysłany: 2008-09-27, 15:59
|
|
|
| dziekani często mało wiedzą i "nie muszą wiedzieć" |
|
|
|
|
 |
Adi
Adi

|
Wysłany: 2009-05-27, 17:09
|
|
|
Ja mam pytanie co do tego które przedmioty wlicza się do średniej - tylko te z egzaminów czy wszystkie otrzymane? Na forum ogólnym ktoś wspominał, że tylko te z egzaminów, ale słyszałem, że uległo to zmianie - i chciałbym się upewnić Interesuje mnie WNH - kierunek stosunki międzynarodowe. |
|
|
|
|
 |
Yekaterina
WPiSM/WPiA

Wiek: 22 Dołączyła: 30 Paź 2007 Skąd: wziąć milion dolarów?
|
Wysłany: 2009-05-27, 17:10
|
|
|
| Wszystkie. |
|
_________________ If you try to fail, and succeed, which have you done? |
|
|
|
 |
mikusia88135
|
Wysłany: 2009-06-02, 19:20
|
|
|
| A ja mam takie pytanie: jeżeli przeniosłam sie ze studiów zaocznych na dzienne i zaliczyłam egzamin w zeszłym roku zgodnie z planem studiów zaocznych a dzienni mają ten egzamin teraz. Czy muszę liczyć ocenę z tego egzaminu do średniej? |
|
|
|
|
 |
|
|